Ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση βρώσιμων απορριμάτων από την ΕΥΑΘ

Η καθημερινή πρακτική στην κουζίνα βρίσκεται στο επίκεντρο της φετινής καμπάνιας της εταιρείας. Συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση δωρεάν.

Ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση βρώσιμων απορριμάτων από την ΕΥΑΘ

Με «σημαία» την καθαρή αποχέτευση και σύνθημα «Αποχέτευση με λίπη; Να μας λείπει!» θα γιορτάσει φέτος η ΕΥΑΘ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καθημερινή πρακτική στην κουζίνα είναι στο επίκεντρο της φετινής καμπάνιας της ΕYΑΘ, προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τα οφέλη της αποτελεσματικής διαχείρισης των βρώσιμων λιπών, λαδιών και των αποβλήτων τροφίμων στην καθημερινή μας δραστηριότητα.

Έτσι, την Πέμπτη 1η Ιουνίου οργανώνεται διαδικτυακή ενημέρωση, με ελεύθερη πρόσβαση (δείτε το λινκ κάτω), για το πρόγραμμα προστασίας του αποχετευτικού δικτύου που υλοποιεί αυτό το διάστημα η ΕYΑΘ. Επιστημονικό προσωπικό θα παρουσιάσει το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων απορρίψεων στις αποχετεύσεις, θα δώσει πρακτικές συμβουλές και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. Ο σκοπός είναι να αντιληφθούν οι συμπολίτες μας ότι, όταν τα βρώσιμα λίπη και λάδια καταλήγουν στους νεροχύτες και τις αποχετεύσεις μας, ψύχονται, στερεοποιούνται και μειώνουν τη χωρητικότητα των σωληνώσεων, προκαλούν εμφράξεις και υπερχειλίσεις στα ιδιωτικά και κεντρικά δίκτυα. Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνονται οικονομικά και λειτουργικά σπίτια κι επιχειρήσεις εστίασης και η ΕYΑΘ να δαπανά υψηλά κόστη και εργατοώρες για αποφράξεις, ενώ προκαλούνται υπερχειλίσεις και υποβάθμιση του δικτύου. 

Την επομένη, Παρασκευή 2 Ιουνίου, η διαδικτυακή συζήτηση θα «μεταφερθεί» σε οικολογικό χαρτί για όσους δεν καταφέρουν να ενημερωθούν: θα λειτουργούν δύο σταντ, στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας (στο ύψος της Τσιμισκή), όπου και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για το θέμα, πρακτικές οδηγίες για τη διαχείριση των μαγειρικών λιπών και λαδιών, χρήσιμες… σίτες για τα υπολείμματα τροφών στον νεροχύτη μας και οικολογικά δωράκια με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η ρύπανση από τα πλαστικά και η καμπάνια-στόχος το #BeatPlasticPollution, με σκοπό τη στροφή όλων στην κυκλική οικονομία. Ένα θέμα που η EΥΑΘ ανέδειξε τον Μάρτιο με δράσεις για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης μέσα από την κατανάλωση υγιεινού νερού βρύσης, με σκοπό την απορρύπανση των θαλασσών μας.

Για ελεύθερη πρόσβαση στη διαδικτυακή ενημέρωση την Πέμπτη 1 Ιουνίου (μέσω Teams) μπείτε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v