Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Νέες business στο real estate και αναμονή για Πόρτο Καρράς

Τον Ιούλιο το πόρισμα του ανεξάρτητου τρίτου εκτιμητή (KPMG) για το deal πώλησης του resort στη Χαλκιδική στον όμιλο Ι. Σαββίδη. Οι πλειστηριασμοί και τα σχέδια για το real estate.

Τεχνική Ολυμπιακή: Νέες business στο real estate και αναμονή για Πόρτο Καρράς

Εν αναμονή του πορίσματος τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή - εν προκειμένω της KPMG- στα τέλη Ιουλίου τελεί η διοίκηση της εισηγμένης Τεχνικής Ολυμπιακής όσον αφορά το τελικό τίμημα για το Πόρτο Καρράς.

Η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης παρουσίασης των αποτελεσμάτων χρήσης στους αναλυτές επαναβεβαίωσε πως αναμένει το σχετικό πόρισμα, εφόσον είχε προηγηθεί αίτημα που έγινε δεκτό από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) για τον ορισμό νέου ανεξάρτητου συμβούλου που θα καθορίσει το τελικό τίμημα της πώλησης του Πόρτο Καρράς στον όμιλο του επιχειρηματία Ίβαν Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ της Τεχνικής Ολυμπιακής και της Belterra Investments, που υπεγράφη στις 15 Απριλίου 2020, προέβλεπε πως το τελικό τίμημα της αγοραπωλησίας των εταιρειών που κατέχουν το ξενοδοχείο της Χαλκιδικής θα καθορίζονταν μετά από τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου (due dilligence) από ανεξάρτητο σύμβουλο (Independent Advisor).

Κατά του πορίσματος του αρχικού Ανεξάρτητου Συμβούλου (Deloitte) προέβαλαν αντιρρήσεις τόσο η Τεχνική Ολυμπιακή, όσο και η Belterra Investments, ενώ οι δεύτεροι ανεξάρτητοι σύμβουλοι (PwC από πλευράς της πρώτης και ΕΥ από πλευράς της δεύτερης) αλλά και ο αρχικός ανεξάρτητος σύμβουλος (Deloitte), λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος, αρνήθηκαν να δεσμευτούν από τους προβλεπόμενους από τη συμφωνία πώλησης μετοχών, χρόνους ολοκλήρωσης.

Ο νέος ανεξάρτητος σύμβουλος θα εξετάσει το πόρισμα (completion statement) που κατάθεσε ο πρώτος ανεξάρτητος σύμβουλος σε σχέση με τις υποβληθείσες ενστάσεις ώστε να εκδώσει το τελικό πόρισμα (final completion statement) σχετικά με το τελικό τίμημα της αγοραπωλησίας. Κατά την εκτίμηση της διοίκησης της Τεχνικής Ολυμπιακής, η οριστικοποίηση του τιμήματος θα απελευθερώσει δεσμευμένα κεφάλαια 27,5 εκατ. ευρώ.

Πέραν της παραπάνω εξέλιξης, η διοίκηση της εταιρείας ανάλυσε και τα σχέδια της στον τομέα του real estate -που μαζί με τη Ναυτιλία- αποτελούν τους κύριους τομείς ανάπτυξης της εισηγμένης.

Ειδικότερα μετά την επικράτηση της στο διαγωνισμό του Project Arrow για την απόκτηση χαρτοφυλακίου έως 186 ακινήτων της Intrum αξίας 19,8 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι το 80% του συγκεκριμένου πακέτου ακινήτων βρίσκονται στην Αθήνα, και είναι συνολικής επιφάνεια 16.500 τ.μ., εκτιμώντας ότι έχει περιθώριο κερδοφόρου εμπορευματοποίησης.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε και στο ακίνητο της Renault στη Λεωφ.Βάρης – Κορωπίου, το οποίο απέκτησε μέσω πλειστηριασμού έναντι προσφοράς 2,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι αναμένει την ολοκλήρωση νομικών διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίηση του. Πρόκειται κτίριο συνολικής επιφάνειας 4.267 τ.μ. για το οποίο ήδη υποδέχεται το ενδιαφέρον μισθωτών.

Επίσης, η Τεχνική Ολυμπιακή προχώρησε στην απόκτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν ως εξασφάλιση ακίνητα του επιχειρηματία Κ. Βελάνη, και συγκεκριμένα δύο κατοικίες σε Βούλα και το Ψυχικό. Σύμφωνα με τα στελέχη της Τεχνικής Ολυμπιακής, ήδη η η βίλα στο Ψυχικό έχει βγει προς πώληση έναντι 2 εκατ. ευρώ, ενώ στη Βούλα το οικόπεδο 7 στρεμμάτων, αναμένεται να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία σύγχρονων κατοικιών.

Κατά τη διοίκηση της εταιρείας για το τελευταίο project ολοκληρώνονται οι σχετικές μελέτες για την αδειοδότηση, ενώ το συνολικό ύψος επένδυσης εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v