Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda-Ελληνικό: Πώς προχωρούν τα έργα υποδομών

Η εταιρεία έχει επιταχύνει σημαντικά τους ρυθμούς υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της για τα έργα υποδομών στο ακίνητο του Ελληνικού.

Lamda-Ελληνικό: Πώς προχωρούν τα έργα υποδομών

Ποσό πέριξ των 300 εκατ. ευρώ έχει δεσμεύσει η διοίκηση του ομίλου Lamda Development στο α’ τρίμηνο του 2023 για το project του Ελληνικού, γεγονός που οδήγησε συγκυριακά λόγω της φάσης ωρίμανσης του έργου σε ζημιογόνο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα η εισηγμένη έλαβε πρόβλεψη ύψους 140,5 εκατ. ευρώ για δαπάνες που αφορούν στα έργα υποδομής στο Ελληνικό, αλλά και ενέγραψε την προβλεπόμενη υποχρέωση καταβολής δόσης για το τίμημα απόκτησης του ακινήτου προς το ΤΑΙΠΕΔ, ύψους 165,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα δε με την τελευταία ενημέρωση εκ μέρους του ομίλου, η εταιρεία έχει επιταχύνει σημαντικά τους ρυθμούς υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της για τα έργα υποδομών στο ακίνητο του Ελληνικού.

Ειδικότερα και όσον αφορά το έργο υπογειοποίησης της Λεωφ. Ποσειδώνος (ανάδοχος Άβαξ), έχει ήδη ολοκληρωθεί περίπου 50% των εκσκαφών και 25% των σκυροδετήσεων. Στον Riviera Tower (τον οικιστικό Πύργο στην παραλία του Αγίου Κοσμά με ανάδοχο το σχήμα μελέτης αλλά και κατασκευής την κοινοπραξία Bouygoues- Intrakat), έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση πασσάλων θεμελίωσης κάτω από το περίγραμμα του Πύργου (εργασίες θεμελίωσης σε βάθος 50μ με 111 πασσάλους διαμέτρου 1,5μ) ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διάτρηση και σκυροδέτηση των πασσάλων κάτω από το podium (205 πάσσαλοι διαμέτρου 1μ, ποσοστό ολοκλήρωσης περίπου 60%) καθώς και η κατασκευή του περιμετρικού διαφραγματικού τοίχου (ποσοστό ολοκλήρωσης περίπου 90%).

Σε ότι αφορά το πρώτο και άρα πιο προωθημένο έργο εντός της έκτασης, το κτίριο μετεγκατάστασης συλλόγων ΑΜΕΑ με ανάδοχο την ΕΚΤΕΡ, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες που αφορούν τα εσωτερικά τελειώματα, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και την οριοθέτηση και μόνιμη περίφραξη του ακινήτου. Η κατασκευή του έργου συμβατικά θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού 2023.

Επίσης σε ότι αφορά τα έργα υπόλοιπων υποδομών, με ανάδοχο εργολάβο την Αβαξ, για τους κεντρικούς συλλέκτες όμβριων υδάτων έχει ολοκληρωθεί περίπου το 40 % των εργασιών εκσκαφής και 20% των σκυροδετήσεων, για το κύριο και τοπικό οδικό δίκτυο συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής, όπως και για το Flyover Λεωφ. Ποσειδώνος όπου έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v