Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επένδυση της NGIF στην AGROMEG

Η νέα επένδυση αφορά σε χρηματοδότηση μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 1,3 εκατ. ευρώ στην AGROMEG Α.Ε., εταιρία παραγωγής αγροτικών προϊόντων και βιοαερίου από αγροτικές πρώτες ύλες.

Νέα επένδυση της NGIF στην AGROMEG

Την τρίτη του επένδυση από ιδρύσεώς του πραγματοποιεί το διάστημα αυτό το Northern Greece Investment Fund, που διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ.

Η νέα επένδυση αφορά σε χρηματοδότηση μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην AGROMEG Α.Ε., που ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο με σκοπό την παραγωγή βιοαερίου από αγροτικές πρώτες ύλες, την παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων, την κατασκευή, εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδων ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας (φωτοβολταϊκά συστήματα), κ.ά. Εκτός από την επένδυση του NGIF, στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε πρόσφατα και ο Αθανάσιος Τοτσίδης, ιδιοκτήτης της Biogas Solutions.

Το Northern Greece Investment Fund (www.ngif.gr) ιδρύθηκε το 2021 και είναι growth fund με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το NGIF διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ).

Το NGIF επενδύει τα κεφάλαιά του σε αναπτυσσόμενες καινοτόμες επιχειρήσεις στους κλάδους των Τροφίμων - Ποτών, της Μεταποίησης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Διαχείρισης Αποβλήτων, των Υπηρεσιών Υγείας, του Τουρισμού, καθώς και σε εταιρείες της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία THERMI VCM ΑΕΔΑΚΕΣ έχει αναλάβει τη διαχείριση του NGIF.

Η πρώτη επένδυση του Northern Greece Investment Fund με 1 εκατ. ευρώ υλοποιήθηκε στις αρχές του 2022 στην εταιρεία Pragma IoT AE -τεχνοβλαστό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης- ΕΚΕΤΑ. Η Pragma IoT παρέχει λύσεις στους τομείς της Βιομηχανίας 4.0, των Έξυπνων Πόλεων, των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (Ηλεκτρισμός, Αέριο, Νερό), του Περιβάλλοντος, της Γεωργίας, της Ναυτιλίας, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v