Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επόμενη εβδομάδα «κληρώνει» για το λιμάνι Ηρακλείου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τον άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Το αίτημα του ενός διεκδικητή.

Την επόμενη εβδομάδα «κληρώνει» για το λιμάνι Ηρακλείου

Παράταση μέχρι την επόμενη εβδομάδα παίρνει η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού που «τρέχει» το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου», καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο διεκδικητών ζήτησε να ελέγξει τα νομιμοποιητικά έγγραφα που συνοδεύουν την οικονομική προσφορά που έχει καταθέσει ο έτερος διεκδικητής.

Ο χρόνος των 10 ημερών που έχει στη διάθεσή του ο ένας εκ των δύο μονομάχων να ελέγξει τα σχετικά έγγραφα και να προβεί σε ενδεχόμενη ένσταση εκπνέει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και ως εκ τούτου νεότερα για την εξέλιξη του διαγωνισμού και την αποσφράγιση των προσφορών αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, είτε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, είτε την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει επιλέξει να ενεργοποιήσει τον γύρο των βελτιωμένων προσφορών, ανεξάρτητα από την απόκλιση που έχουν μεταξύ τους οι οικονομικές προσφορές που έχουν ήδη κατατεθεί από τους δύο διεκδικητές, κίνηση που αποδεικνύει τη βαρύτητα του asset.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικονομικές προσφορές ήταν προγραμματισμένο να αποσφραγιστούν στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, με την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Aviareps (που συνδέεται με τον όμιλο IOGR του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου της SKY express), και τη Nectar Holdings από τη μία πλευρά και τον όμιλο Grimaldi από την άλλη να είναι τα δυο σχήματα που διεκδικούν το λιμάνι του Ηρακλείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v