Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συνδέει το αυγοτάραχο Τρικαλινός με το ούζο Βαρβαγιάννη

Δύο ελληνικές εταιρείες καταφέρνουν να διευρύνουν την παρουσία τους στη χώρα μας και παράλληλα να πραγματοποιούν σημαντικές εξαγωγές.

Τι συνδέει το αυγοτάραχο Τρικαλινός με το ούζο Βαρβαγιάννη

Δραστηριοποιούνται σε τελείως διαφορετικούς τομείς κι όμως χθες Δευτέρα επέλεξαν να συνυπάρξουν σε μια κοινή εκδήλωση, υπό την ομπρέλα του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, για να παρουσιάσουν τους στόχους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Για την εταιρεία Trikalinos που στο παρελθόν είχε δεχθεί κρούσεις για πώλησή της, τις οποίες και απέκρουσε, ο στόχος είναι η αύξηση των εξαγωγών αυγοτάραχου προκειμένου αυτές να αντιπροσωπεύουν πάνω από 50% σε βάθος χρόνου. Σήμερα οι εξαγωγές που πραγματοποιεί σε 42 χώρες αντιπροσωπεύουν το 40% του όγκου και της αξίας των πωλήσεων της εταιρείας του. Αναφορικά με την πορεία των οικονομικών μεγεθών οι πωλήσεις εφέτος «τρέχουν» με ρυθμό +20% με αντίστοιχη αύξηση του όγκου και με τον τζίρο να κινείται στα επίπεδα των 2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την εταιρεία Βαρβαγιάννης, γνωστή για το ούζο της, τη φετινή χρονιά εκτιμά ότι ο τζίρος της θα «πιάσει» τα επίπεδα του 2019. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η υλοποίηση νέας επένδυσης με την προσθήκη νέας καθετοποιημένης γραμμής παραγωγής που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την υπάρχουσα. Η επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο.

Σήμερα η εταιρεία, που προχώρησε σε δύο ανατιμήσεις το προηγούμενο διάστημα 8+8,5%, παράγει περί τα 1,2 εκατομμύρια μπουκάλια ούζο. Με το 25% της παραγωγής να διακινείται στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v