Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδ. Αθανασίου: Το 2ο εξάμηνο του 2024 μπαίνει στο ΧΑ η Lamda Malls

Προπωλήσεις 1,2 δισ. ευρώ περιμένει η Lamda Development από το Ελληνικό μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι εκτιμήσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των επενδύσεων.

Οδ. Αθανασίου: Το 2ο εξάμηνο του 2024 μπαίνει στο ΧΑ η Lamda Malls

Την αυτονόμηση της Lamda Malls και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το β' εξάμηνο του 2024 προγραμματίζει ο όμιλος Lamda Development, σύμφωνα με όσα σημείωσε ο CEO του ομίλου Οδ. Αθανασίου στο περιθώριο της τακτικής Γ.Σ. των μετοχών.

Κατά τον κ . Αθανασίου, η συγκεκριμένη κίνηση εκτός από την ξεκάθαρη αποτύπωση της συγκεκριμένης δραστηριότητας (τέσσερα υφιστάμενα εν λειτουργία εμπορικά κέντρα με σημερινό ΝΑV 600 εκατ. ευρώ και τα δύο σχεδιαζόμενα στο Ελληνικό), θα βοηθήσει και την ξεκάθαρη αποτίμηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Πέρα από τον σχεδιασμό για τη Lamda Malls, o κ. Αθανασίου επικεντρώθηκε στην προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Κατά τον ίδιο, ο κύριος όγκος των επενδύσεων της πρώτης 5ετίας θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026.

Οι συνολικές προπωλήσεις θα ανέλθουν στο 1,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2023.

Ο ίδιος σημείωσε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν ανάγκες δανειακής χρηματοδότησης της επένδυσης, ενώ και η β' δόση πληρωμής προς το Δημόσιο (167 εκατ. ευρώ) θα αποπληρωθεί με τις ταμειακές ροές της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v