Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουλούτας: Στόχος η διανομή μερίσματος από Ελλάκτωρ

Σε παραχωρήσεις, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ΣΔΙΤ εστιάζει ο όμιλος μετά την πώληση της ΑΚΤΩΡ. Επιστροφή σε κερδοφορία. Τα σχόλια για Αττική Οδό και Reds.

Μπουλούτας: Στόχος η διανομή μερίσματος από Ελλάκτωρ

Την πρόθεση της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για διανομή μερίσματος (χρήσεως 2023) το 2024 επιβεβαίωσε εκ νέου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης μετόχων. Ο Ευθύμιος Μπουλούτας (φωτ.) εκτίμησε πως βάσει των δεδομένων αυτός ο στόχος είναι εφικτός.

Με απαρτία 88,14% (ήτοι με τη συμμετοχή 79 μετόχων-κατόχων 306.890.993 μετοχών) έγινε η Γενική Συνέλευση. Σε αυτήν τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Μυλωνογιάννης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Ευθύμιος Μπουλούτας επιβεβαίωσαν την επαναφορά του ομίλου σε κερδοφόρο αποτέλεσμα, με τον δεύτερο να εστιάζει στην προοπτική ανάπτυξης της εισηγμένης κυρίως σε «παραχωρήσεις», ΑΠΕ και ΣΔΙΤ.

Μετά από μία 10ετία ζημιών, με κυρίως υπαίτιο τον κλάδο κατασκευών, η αλλαγή μίγματος και η στροφή προς τομείς μεγαλύτερης απόδοσης κεφαλαίου αφήνει θετικό αποτύπωμα. Ενδεικτική η αναφορά πως το κατασκευαστικό κομμάτι έβαζε «μέσα» τον όμιλο περί τα 150 εκατ. ετησίως όταν ανελήφθη η διοίκηση, έπεσε σε 75 εκατ. το 2021 και γύρισε σε break even το 2022. Πλέον στα μεγέθη 3μήνου 2023, εμφανίζεται ως «διακοπείσα δραστηριότητα».

Αναφορικά με την Αττική Οδό, ο CEO σημείωσε ότι -μέχρι τώρα- η ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών είναι η 17η Ιουλίου και ότι ο όμιλος θα καταθέσει προσφορά.

Ειδική αναφορά έγινε για τη REDS, που σε ορίζοντα 6ετίας έχει να υλοποιήσει ένα σημαντικό επενδυτικό έργο, ξεκινώντας το 2024 για το τρίπτυχο Cambas project, Μαρίνα Αλίμου, Γούρνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v