Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βογιατζόγλου: Κερδίζει το στοίχημα στις «αυτόματες αποθήκες»

Η δραστηριοποίησή μας στον κλάδο αποδίδει καρπούς, τόνισε ο CEO της εισηγμένης Ν. Βογιατζόγλου. Η επέκταση στον κλάδο των χρωμάτων και η φετινή πορεία.

Βογιατζόγλου: Κερδίζει το στοίχημα στις «αυτόματες αποθήκες»

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της εταιρείας κατά τη φετινή χρονιά εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Βoγιατζόγλου (φωτό) στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, σημειώνοντας παράλληλα τη δυναμική δραστηριοποίηση της εισηγμένης στα ρομποτικά συστήματα διαχείρισης αποθεμάτων σε κέντρα διανομής («αυτόματες αποθήκες»).

«Η δραστηριοποίησή μας στον κλάδο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς έχουμε ήδη αναλάβει κάποιες εργασίες που παραδώσαμε με μεγάλη επιτυχία, αποκτώντας σημαντικά references για το μέλλον. Αυτό μας ωθεί να επενδύσουμε περισσότερο στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Από την πλευρά μας, λειτουργούμε ως integrators προσφέροντας υπηρεσίες σχεδιασμού και υποστήριξης προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε πελάτη, μέσα από τα εξειδικευμένα στελέχη που διαθέτουμε, αλλά και μέσα από τις συνεργασίες μας με Οίκους από την Ευρώπη και την Κίνα.

Τα συστήματα ρομποτικής στο χώρο της αποθήκευσης αποτελούν μια παγκόσμια τάση που σιγά-σιγά θα έρθει και στην Ελλάδα. Ήδη ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις που ενημερώνονται αντιλαμβάνονται το πόσο γρήγορα ανακτούν τα κεφάλαια της επένδυσής τους (pay back period), καθώς εξοικονομούν χώρους και προσωπικό, ενώ παράλληλα επιταχύνουν τις διαδικασίες λειτουργίας τους, μηδενίζοντας ουσιαστικά τα λάθη.

Εμείς ως εταιρεία στα φετινά Supply Chain Awards, κερδίσαμε το βραβείο Platinum στην κατηγορία Πάροχοι Υπηρεσιών Logistics/Μεταφορών/Εξοπλισμού και το βραβείο Gold στην ειδική κατηγορία Εξοπλισμός και Συστήματα Αποθήκευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βoγιατζόγλου.

Παράλληλα με τα ρομποτικά συστήματα αποθήκευσης, η εισηγμένη εταιρεία επεκτείνει σταδιακά την παρουσία της και στο χώρο των χρωμάτων μέσα από την αντιπροσώπευση των αμερικανικών προϊόντων της Benjamin Moore. Ήδη η εισηγμένη ξεκίνησε πέρυσι τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, έχοντας σήμερα ανεβάσει τον αριθμό των συνεργαζόμενων καταστημάτων λιανικής (corners) στα 25 και στοχεύοντας να φτάσει στα 30 έως το τέλος της χρονιάς, με τη διοίκηση της εισηγμένης να θεωρεί τα πρώτα δείγματα ως σαφώς ενθαρρυντικά.

Η φετινή πορεία

Το 2022 η Βογιατζόγλου αύξησε τις πωλήσεις της από τα 28,17 στα 34,7 εκατ. ευρώ, πλην όμως υποχρεώθηκε σε μείωση κερδοφορίας, από τα 2,1 στο 1,71 εκατ. ευρώ, λόγω της ανατίμησης των πρώτων υλών και της επιλογής της διοίκησης να μην επιχειρήσει να μετακυλήσει το συγκεκριμένο κόστος στις τιμές. Φέτος, οι τιμές των πρώτων υλών έχουν σχετικά υποχωρήσει, πλην όμως έχουν διογκωθεί άλλες κατηγορίες κόστους.

Σε γενικές γραμμές, η διοίκηση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της φετινής χρονιάς, σημειώνοντας ότι οι πωλήσεις λιανικής εξελίσσονται ικανοποιητικά, πλην όμως ο τομέας των έργων συχνά παρουσιάζει διακυμάνσεις, οπότε δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για το δεύτερο μισό της χρονιάς.

Πέραν της μητρικής εταιρείας, η θυγατρική Beta Wood αναμένεται φέτος για πρώτη φορά να περάσει στην κερδοφορία, ενώ η θυγατρική της Ρουμανίας (ανελήφθη και εκεί ένα σημαντικό έργο συστημάτων ρομποτικής για αποθηκευτικούς χώρους, το οποίο ουσιαστικά θα ενισχύσει τα αποτελέσματα του 2024) αναμένεται να κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα με τα περυσινά.

ΥΓ: Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,153 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στις 10 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v