Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Νέα συμφωνία με τράπεζες για Ελληνικό, πλήρωσε 166,6 εκατ. στο Δημόσιο

Τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού για τα έργα του Ελληνικού ανακοίνωσε η εισηγμένη. Πώς διαμορφώνεται το συνολικό ύψος των κοινοπρακτικών δανείων. Κατέβαλε τη δεύτερη δόση στο ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό.

Lamda: Νέα συμφωνία με τράπεζες για Ελληνικό, πλήρωσε 166,6 εκατ. στο Δημόσιο

Σε τροποποίηση των όρων της τραπεζικής χρηματοδότησης για τα έργα του Ελληνικού προχώρησε η Lamda, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ στις 29 Μαϊου αλλά και πληροφορίες στη στήλη "Χαμαιλέων" της 22ας Ιουνίου

Οπως αναφέρει η Lamda Development σε σχετική ενημέρωση στο χρηματιστήριο, στις 23.06.2023 υπέγραψε με τις τράπεζες «Τράπεζα Eurobank A.E.», «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», «Τράπεζα Alpha Bank Α.Ε.» συμφωνία για την επικαιροποίηση των βασικών επιχειρηματικών όρων κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού προς την Εταιρεία ή/και θυγατρικές του Oμίλου LAMDA DEVELOPMENT με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού (το «Έργο»).

Η επικαιροποίηση είναι επακόλουθο των ευνοϊκών εξελίξεων στις πωλήσεις κυρίως των οικιστικών αναπτύξεων της πρώτης πενταετίας του Έργου (Φάση Α΄), καθώς και της γενικότερα εξαιρετικής πορείας του έργου του Ελληνικού μέχρι σήμερα, όπως αυτή αποτυπώνεται τόσο στην πρόοδο των κατασκευαστικών έργων όσο και στις συνολικές εισπράξεις.

Μετά την επικαιροποίηση, το συνολικό ύψος του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού διαμορφώνεται ως εξής:

Καταβολή της δεύτερης δόσης, 166,6 εκατ. στο ΤΑΙΠΕΔ 

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, αναφορικά με την απόκτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε., καταβλήθηκε από τη HELLINIKON GLOBAL I S.A., 100% θυγατρική της Εταιρείας, η δεύτερη (2η ) δόση του Τιμήματος Απόκτησης Μετοχών ποσού €166.650.000, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 14.11.2014 Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (όπως τροποποιήθηκε με την από 19.07.2016 Τροποποιητική Σύμβαση) και στην από 25.06.2021 Σύμβαση Μεταβίβασης Μετοχών.

Με την εν λόγω καταβολή έχει καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι σήμερα ποσό περίπου €467 εκατ., ήτοι 51% του συνολικού τιμήματος €915 εκατ., σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προαναφερθείσες συμβάσεις.

H ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, η εταιρεία Hellinikon Global I S.A., θυγατρική της Lamda Development, πραγματοποίησε την καταβολή της δεύτερης δόσης Πιστούμενου Τιμήματος, ύψους 166,65 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των οριζόμενων στα συμβατικά κειμένα για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό Α.Ε.». Με την πληρωμή της δεύτερης δόσης έχει καταβληθεί πλέον το 51% του συνολικού τιμήματος, το οποίο ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί στις 25 Ιουνίου 2021 το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της HELLINIKON GLOBAL I S.A., σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Κατά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ.

Η αξιοποίηση του ακινήτου του Ελληνικού, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 6.200.000 τ.μ., αποτελεί εμβληματικό έργο που θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για επένδυση που θα τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης και ψηφιακά προηγμένης πόλης που θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, καθώς και η διαμόρφωση ενός νέου αστικού πόλου ψυχαγωγίας, αναψυχής και άθλησης, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος σε όλους, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v