Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cegeka: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ και σχέδια για προσλήψεις στην Ελλάδα

Η ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT) εξετάζει μετά το άνοιγμα γραφείων στην Αθήνα να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Cegeka: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ και σχέδια για προσλήψεις στην Ελλάδα

Βλέποντας την Ελλάδα ως μία ελκυστική χώρα για επενδύσεις και εξαγορές, η Cegeka, ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT) με έδρα το Βέλγιο, σχεδιάζει να επεκταθεί εκτός από την Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις, αναζητώντας στελέχη πληροφορικής,

Με ένα επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. ευρώ και σχέδια για επέκταση σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα, ο Tom De Vos, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, απαριθμώντας τα θετικά της ελληνικής αγοράς τόνισε  ότι αποτελεί μέλος της ΕΕ, έχει ανθρώπους με δεξιότητες, είναι ενδιαφέρουσα γιατί μπορεί κάποιος να δουλέψει απομακρυσμένα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επιστροφή εξειδικευμένων στελεχών και βρίσκεται κοντά στην κουλτούρα της Cegeka.

«Ήρθαμε για να μείνουμε. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε στο πλάνο προσλήψεων στη χώρα μας, που περιλαμβάνει 15-30 άτομα μέχρι τέλος 2023 και 300 άτομα μέχρι το 2025.

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, μετά τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Τσεχία. Η επέκταση στην Ελλάδα είναι μια στρατηγική κίνηση που ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της Cegeka να προσφέρει τεχνολογικές λύσεις υψηλής ποιότητας στους πελάτες της και να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίου παρόχου τεχνολογίας στην Ευρώπη, επενδύοντας σε ανθρώπους και σε τεχνολογίες όπως υβριδικό cloud, τεχνητή νοημοσύνη (AI), ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κ.λπ.

Η εταιρεία αναζητά επαγγελματίες πληροφορικής υψηλής εξειδίκευσης για να ενταχθούν στην ομάδα της. Από την Αθήνα, η Cegeka θα αναπτύξει δραστηριότητες στην Ελλάδα ως μέρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της εταιρείας.

Το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της Cegeka στην Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης της Cegeka στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλά βασικά στάδια. Η Cegeka έχει ήδη ιδρύσει μια νομική οντότητα και ένας υπεύθυνος προσλήψεων θα αναλάβει να τη στελεχώσει με εξειδικευμένους επαγγελματίες πληροφορικής. Παράλληλα, αναζητείται επαγγελματικός χώρος γραφείων στην Αθήνα για να προσφέρει το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. Η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει για την κάλυψη 15 ανοιχτών θέσεων, που καλύπτουν διαφορετικούς ρόλους και τεχνογνωσία στον τομέα της Πληροφορικής. 

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Cegeka στοχεύει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό της στην Ελλάδα σε περίπου 300 υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, η Cegeka θα εξερευνήσει ενεργά την τοπική αγορά, αναζητώντας εμπορικές ευκαιρίες. «Αυτή η στρατηγική έρευνα θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό πιθανών συνεργασιών, έργων και συνεργασιών που ευθυγραμμίζονται με το όραμα της Cegeka, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά», εξηγεί ο Tom De Vos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v