Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Υποχώρηση επιδόσεων στο 5μηνο

Η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει και στον τουριστικό τομέα, καθώς διαθέτει έκταση στο νομό Λασιθίου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Διανομή μερίσματος ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

Πλαστικά Κρήτης: Υποχώρηση επιδόσεων στο 5μηνο

Ισχυρό σετ οικονομικών επιδόσεων σημείωσαν τα Πλαστικά Κρήτης το πρώτο φετινό πεντάμηνο, παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ζήτηση στις διεθνείς αγορές και την κάμψη σε έσοδα και κέρδη.

Ειδικότερα, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου σημείωσε πτώση από τα 187,7 στα 177,8 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν από τα 27,3 στα 23,9 εκατ. ευρώ.

Οι πωλούμενοι όγκοι στο πεντάμηνο κινήθηκαν ανοδικά, με το πρώτο τρίμηνο για τα Πλαστικά Κρήτης να εξελίσσεται σαφώς ικανοποιητικά, ωστόσο στη συνέχεια η ζήτηση υποχώρησε πιθανόν λόγω του ότι οι τιμές των πρώτων υλών αποκλιμακώθηκαν και κάποιοι πελάτες ενδεχομένως να ανέβαλαν τις παραγγελίες τους με την προσδοκία να αγοράσουν σε ακόμη πιο χαμηλές τιμές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρώτο εξάμηνο της περυσινής χρονιάς είχε εξελιχθεί καλύτερα από το δεύτερο, με αποτέλεσμα το πρώτο μισό του 2023 να συγκρίνεται με την καλύτερη περυσινή περίοδο.

Τα Πλαστικά Κρήτης συνεχίζουν να υλοποιούν επενδύσεις στις -εντός και εκτός Ελλάδος- παραγωγικές μονάδες, καθώς στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα, η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει και στον τουριστικό τομέα, καθώς διαθέτει έκταση στο νομό Λασιθίου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

Το 2022 ο εισηγμένος όμιλος είχε σημειώσει πωλήσεις 416,2 εκατ. ευρώ (374,8 εκατ. το 2021), EBITDA 69,5 εκατ. (74,8 εκατ. το 2021) και καθαρά κέρδη 44,1 εκατ. (53,2 εκατ. το 2021). Στις 31/12/2022 τα Πλαστικά Κρήτης διέθεταν ίδια κεφάλαια 370,46 εκατ. ευρώ και θετικό καθαρό ταμείο ύψους 80,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v