Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Helleniq Energy: Στο τραπέζι διάθεση πακέτου μετοχών από ΤΑΙΠΕΔ-όμιλο Λάτση

Οι δύο πλευρές συζητούν τη διάθεση στην αγορά πακέτων προκειμένου να αυξηθεί το free float της μετοχής. Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει τα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο.

Helleniq Energy: Στο τραπέζι διάθεση πακέτου μετοχών από ΤΑΙΠΕΔ-όμιλο Λάτση

Με τη συναίνεση της κυβέρνησης, επίκειται η διάθεση πακέτου μετοχών της Helleniq Energy στο Χρηματιστήριο, με επιδιωκόμενο στόχο την ενίσχυση του free float της μετοχής της εταιρίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr, τόσο η πλευρά Λάτση, της Paneuropean Oil & Industrial Holdings, όσο και το ΤΑΙΠΕΔ θα διαθέσουν ένα μέρος του μετοχικού μεριδίου που διαθέτουν στην Ηelleniq Energy. Σε αυτή τη φάση, λένε οι πληροφορίες, συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών για να οριστικοποιηθεί το ποσοστό των μετοχών που θα διαθέσουν ενιαία στο Χρηματιστήριο.

Θα απαιτηθεί, επίσης, νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει το ΤΑΙΠΕΔ για τη διάθεση ενός ποσοστού από το υφιστάμενο μερίδιό του. Θα είναι, λένε οι ίδιες πληροφορίες, τροπολογία που θα εντάξει το υπουργείο Οικονομικών σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Πηγές της Ηelleniq Energy που μίλησαν στο Euro2day.gr περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι «το θέμα αφορά στους μετόχους και δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις τους».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει στη Ηelleniq Energy ποσοστό 35,48% και η Paneuropean 45,12%. Αθροιστικά δηλαδή το ποσοστό τους προσεγγίζει το 81%. Έλληνες θεσμικοί κατέχουν 5,46% και ξένοι θεσμικοί 3,39%. Συνεπώς, το free float των μετοχών είναι κάτω του 10% (8,56%).

Την ενίσχυση της διασποράς των μετοχών της Helleniq Energy έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εισαγωγή μετοχών στο ΧΑΑ, με απώτερο στόχο την καλύτερη αποτίμηση της εταιρίας στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v