Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «MEGA» στο επίκεντρο της κόντρας Μαρινάκη με NOVA και Σταθόπουλο

Ναυάγησε η εμπορική συμφωνία για να μείνει το MEGA στην πλατφόρμα της NOVA και φαίνεται να πυροδότησε τη σύγκρουση. Αντίστοιχη κίνηση εξετάζει ο Ant1. Σκληρά ρεπορτάζ σε MEGA και BHMA εναντίον της NOVA, που εμπλέκουν τη μητρική United και τους βασικούς μετόχους της.

Το «MEGA» στο επίκεντρο της κόντρας Μαρινάκη με NOVA και Σταθόπουλο

Κατέβηκε ήδη το MEGA από την πλατφόρμα της NOVA, ενώ πηγές της δεύτερης ανέφεραν ότι «οι αποφάσεις λήφθηκαν αφού οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν στους όρους για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αντίστοιχη κίνηση φέρεται να εξετάζει ο Ant1.

Αναφορικά με το MEGA οι συνδρομητές της NOVA ήδη λαμβάνουν ενημερωτικά emails με τα οποία γνωστοποιείται ότι «από 14/07/2023 το κανάλι MEGA TV θα είναι διαθέσιμο στον αποκωδικοποιητή της Nova, μόνο μέσω κεραίας επίγειας λήψης».

Στο μεταξύ, ατμόσφαιρα ανοικτής σύγκρουσης, ανάμεσα στον μεγαλοεφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και τους ισχυρούς άνδρες της NOVA και της μητρικής United Group, Νίκο Σταθόπουλο (της BC Partners) και Ντράγκαν Σόλακ, αποπνέουν ρεπορτάζ που έγιναν χθες από το MEGA και το ΒΗΜΑ.

Το περιεχόμενο είναι σχεδόν πανομοιότυπο. Η NOVA κατηγορείται ότι δεν έχει υλοποιήσει τις επενδύσεις που έχει υποσχεθεί, ότι δεν πρόκειται να κάνει τις συνολικές επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ που έχει προαναγγείλει έως το 2027, λόγω της κακής χρηματοοικονομικής εικόνας της μητρικής United Group, αλλά και ότι κακώς της δίνουν δάνεια οι τράπεζες λόγω του παρελθόντος πιστωτικού προφίλ, με αναφορές και στη συμμετοχή της στο Ταμείο Ανάπτυξης.

Στο ρεπορτάζ του Βήματος γίνεται και ονομαστική αναφορά στους βασικούς μετόχους της United Group, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα έπαιξε χθες με συνολική διάρκεια 2,5 λεπτών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, που έχει από τις υψηλότερες θεάσεις.

Η αγορά θεωρεί ότι τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να παίξει στα παραπάνω Μέσα και με τέτοια σφοδρότητα, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης, δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ερώτημα σύμφωνα με πηγές της αγοράς, παραμένει αν η εμπορική διαφωνία για την παραμονή του MEGA στην πλατφόρμα, αποτέλεσε το έναυσμα ή αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Όπως και το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια στις αποχωρήσεις καθώς η NOVA μέσω του μεγαλομετόχου της μητρικής UNITED Ντράγκαν Σόλακ συμμετέχει στον Αlpha, πιθανώς και στον Star του ομίλου Βαρδινογιάννη, μπαίνοντας στα χωράφια της ελεύθερης τηλεόρασης, γεγονός που έχει ενοχλήσει άλλους καναλάρχες.

Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση της NOVA ήρθε άμεσα. Με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί  που διατυπώνονται εναντίον της «είναι τελείως ανυπόστατοι». Επισημαίνει δε ότι «είναι πολύ απογοητευτικό ότι το MEGA Channel κάνει κατάχρηση της δύναμης των μέσων του για να επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις των συνεργατών του. Η χρήση ιδίων μέσων για να ασκήσει κανείς αθέμιτη πίεση στους συνεργάτες του ώστε να δεχθούν παράλογους όρους, αποτελεί εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά. Δε θα υποκύψουμε σε αυτές τις μεθόδους, και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενάντια στην καταχρηστική μεταχείριση της εθνικής τηλεοπτικής συχνότητας για προσωπικό όφελος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v