Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερμό το φθινόπωρο για τους Ευρωσυμβούλους

Η εισηγμένη έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε εξαγορές και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο για την απόκτηση τριών εταιρειών. Ανοδική πορεία των λειτουργικών οικονομικών επιδόσεων.

Θερμό το φθινόπωρο για τους Ευρωσυμβούλους

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται στους Ευρωσυμβούλους μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών, καθώς τότε θεωρείται ότι θα αρχίσουν να «βγαίνουν» ειδήσεις στο μέτωπο των εξαγορών, με τη διοίκηση της εισηγμένης να καλείται παράλληλα να επιλέξει και το μίγμα χρηματοδότησής τους, έχοντας ωστόσο πολλές επιλογές στη διάθεσή της.

Το μόνο βέβαιο είναι πως σε ό,τι αφορά την πορεία των λειτουργικών οικονομικών της επιδόσεων, η εισηγμένη εταιρεία κινείται σε μια σαφή ανοδική τροχιά ενισχύοντας φέτος με διψήφιο ποσοστό τον κύκλο εργασιών της και διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα το περιθώριο EBITDA που επιτυγχάνει. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πολύ υψηλής ζήτησης που παρατηρείται στην αγορά των συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς -εκτός των άλλων- υπάρχουν προς διάθεση τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, πέρα από το γενικότερα αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον στην ελληνική οικονομία.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, οι Ευρωσύμβουλοι προβλέπουν μεν τη συνέχιση της οργανικής τους ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας ωστόσο το εμπόδιο που προκύπτει από την απουσία διαθέσιμου εξειδικευμένου προσωπικού στην ελληνική αγορά.

Για τον σκοπό αυτό, η εισηγμένη έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει και σε εξαγορές άλλων επιχειρήσεων και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο για την απόκτηση τριών εταιρειών. Η μία αφορά εταιρεία συμβούλων με έμφαση σε διεθνή έργα, η δεύτερη στις υπηρεσίες διαχείρισης προσωπικού μέσω outsourcing και η τρίτη δραστηριοποιείται στο χώρο της υγιεινής και της ασφάλειας.

Ανάλογα με την εξέλιξη των συζητήσεων για τις προαναφερθείσες ή άλλες εξαγορές, η διοίκηση της εταιρείας θα αποφασίσει το μίγμα της απαιτούμενης χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιηθούν τα προαναφερθέντα deals, με τις διαθέσιμες πηγές να είναι αρκετές και να περιλαμβάνουν εναλλακτικά ή σε κάποιο συνδυασμό:

  • Την ήδη υπάρχουσα ρευστότητα της εταιρείας, η οποία πλησιάζει τα δύο εκατ. ευρώ.
  • Άλλα τέσσερα έως πέντε εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να προέλθουν έως το τέλος του έτους με την πώληση τμήματος του ιδιόκτητου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, μόλις κλείσουν οι τελευταίες γραφειοκρατικές τακτοποιήσεις-εκκρεμότητες.
  • Υπάρχει φυσικά και το σενάριο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με σημερινούς μετόχους και τρίτους επενδυτές να έχουν δηλώσει αρχικό ενδιαφέρον συμμετοχής, εφ’ όσον προκύψει σχετική πρόταση της διοίκησης.
  • Τέλος, στο τραπέζι βρίσκονται και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Για παράδειγμα η διοίκηση της εταιρείας είχε ενημερώσει τους μετόχους στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ιουνίου για «την πορεία των διαπραγματεύσεων με χρηματοοικονομικό οίκο της αλλοδαπής (ΗΠΑ), για τη σύναψη σύναψης για την πρόσβαση της εταιρείας σε χρηματοδοτικά σχήματα σχετικά με την εξασφάλιση επενδυτικών κεφαλαίων για την υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Πέραν αυτού, ενδιαφέρον φαίνεται να έχει εκδηλωθεί και από γνωστό Έλληνα επιχειρηματία-επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v