Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥ-Toolbox: Σύμβουλος για τη δημιουργία CRM στο Ελληνικό Δημόσιο

Η ένωση των δύο εταιρειών θα «στηρίξει» τη δημιουργία της ενιαίας ψηφιακής υποδομής που θα αλλάξει εντελώς τις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο.

ΕΥ-Toolbox: Σύμβουλος για τη δημιουργία CRM στο Ελληνικό Δημόσιο

Την ένωση εταιρειών ΕΡΝΣΤ ΚΑΙ ΓΙΑΝΓΚ - TCS TOOLBOX CONSULTING SERVICES επέλεξε η ΚτΠ ως ανάδοχο του έργου «Υποστηρικτικός Μηχανισμός για την επιτυχή υλοποίηση του Έργου "Ενιαία Ψηφιακή Υποδομή για την Εξυπηρέτηση Πολιτών και Επιχειρήσεων" (CRM)» της Δράσης του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η ανάθεση έγινε αντί του συνολικού ποσού 1.721.100 ευρώ. Το δικαίωμα προαίρεσης αύξησης του φυσικού αντικειμένου του έργου, που δύναται να αναθέσει η αναθέτουσα αρχή με μονομερή δήλωσή της, ανέρχεται έως το 50% του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης, με αντίστοιχη αύξηση του συμβατικού τιμήματος έως του ποσού των 860.550 ευρώ.

Το έργο θα ολοκληρωθεί από τον Ανάδοχο εντός 30 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης και σύμφωνα με το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του που αναφέρεται στην Προσφορά του.

Τι αλλαγές θα φέρει το CRM

Η ενιαία ψηφιακή υποδομή που θα δημιουργηθεί θα ενσωματώσει και θα φιλοξενήσει όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες, υπάρχουσες, νέες και ανασχεδιασμένες, ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να μπορούν να πραγματοποιούν σημαντικό μέρος των συναλλαγών τους με τη Δημόσια Διοίκηση ηλεκτρονικά, οπουδήποτε (anywhere), οποτεδήποτε (anytime) και για οτιδήποτε (anything).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο, συνολικού ύψους 134 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση-NextGeneration EU στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και κύριος στόχος του είναι το Δημόσιο να αποκτήσει κουλτούρα πολιτο-κεντρικής εξυπηρέτησης σε όλο το εύρος του πολυκαναλικού συστήματός του. Στόχος που, για να επιτευχθεί, προϋποθέτει τη δημιουργία και λειτουργία μίας και μόνο ενιαίας ψηφιακής υποδομής.

Τα οφέλη του έργου

Χάρη στο ενιαίο CRM που θα δημιουργηθεί, θα μπορούν να τηρούνται σε ένα και μόνο σύστημα η ενιαία και ολοκληρωμένη εικόνα του συναλλασσόμενου φυσικού / νομικού προσώπου και της σχέσης του με το Δημόσιο, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα ή κανάλι επικοινωνίας που απαιτείται για τις συναλλαγές του με τον εκάστοτε φορέα της Δημόσιας Διοίκησης (π.χ. taxis, e-efka κ.λπ.).

Αντίστοιχα, η Δημόσια Διοίκηση θα έχει συγκεντρωμένες σε ένα σημείο όλες τις αλληλεπιδράσεις του με το Δημόσιο, δηλαδή ερωτήματα, αιτήματα, υποθέσεις του συναλλασσόμενου ανεξάρτητα από το εκάστοτε κανάλι επικοινωνίας (τηλέφωνο, φυσική παρουσία, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.) ή φορέα εξυπηρέτησης.

Η συγκεντρωτική αυτή εικόνα, αλλά και η ενιαία πλατφόρμα αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των ωφελούμενων συνεργαζόμενων Φορέων προς τους τελικούς αποδέκτες τους, πολίτες και επιχειρήσεις, καθώς η ψηφιακή υποδομή εξυπηρέτησης θα διευκολύνει την ταχύτερη και συνεπέστερη διεκπεραίωση των αιτημάτων των συναλλασσoμένων. Θα επιτυγχάνεται συνεπής αντιμετώπιση των συναλλασσομένων με όρους αυξημένης ποιότητας (ταχύτητα διεκπεραίωσης) και κλιμάκωσης (scaling), ανεξαρτήτως του καναλιού επικοινωνίας, του είδους και της έντασης των αναγκών εξυπηρέτησης.

Με τη θεμελίωση ενός πλαισίου ενιαίας λειτουργίας και υποστήριξης της λήψης αποφάσεων θα μπορεί να παρακολουθείται και να ελέγχεται και η πρόοδος στο έργο της Δημόσιας Διοίκησης.

Με το έργο αναμένεται να βελτιωθεί και η παραγωγικότητα του Δημοσίου, αφού οι φορείς θα υποστηρίζονται κατά την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και πολιτών, ενώ θα μπορεί να γίνει ακριβής υπολογισμός εξοικονόμησης πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v