Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο μίνι εξαγορές από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στην από κοινού απόκτηση με τον επιχειρηματία Άρη Σβώλο των τεχνικών εταιρειών Αίγιστος και ΣΑΝΤΑ ΙΚΕ προχώρησε ο όμιλος. Το αποτύπωμα της Αίγιστος και το μέγεθος της ως υπεργολάβος των big 5 των κατασκευών.

Δύο μίνι εξαγορές από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στην εξαγορά δύο μικρών τεχνικών εταιρειών προχωρά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στο τέλος Ιουλίου 2023. Πρόκειται για την τεχνική εταιρεία Αίγιστος ΑΕ και την ΣΑΝΤΑ ΙΚΕ, τις οποίες ο όμιλος αποκτά από κοινού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πρώτης κ. Άρη Σβώλο.

Η Αίγιστος αποτελεί εταιρεία με εργοληπτικό πτυχίο 2ης τάξης και ειδίκευση σε έργα Οδοποιίας, Φράγματα, Λατομική Δραστηριότητα, Ενεργειακά και Κατασκευαστικά. Λειτουργούσε επίσης ως υπεργολάβος μεγάλων εισηγμένων κατασκευαστικών ομίλων, αναλαμβάνοντας σχετικές εργασίες που τουλάχιστον σύμφωνα με την τελευταία οικονομική της χρήση για το 2021, είχαν οδηγήσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της στα 174 εκατ.ευρώ.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης Άδεια Συλλογής και Μεταφοράς μη επικίνδυνων Στερεών αποβλήτων.

Σημειώνεται πως το 2021 η εταιρεία εμφάνισε τζίρο της τάξης των 16,5 εκατ. ευρώ έναντι 11,9 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε κέρδη ποσού 1,342 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ το 2020. Το αποτέλεσμα χρήσης 2021 προ φόρων ανήλθε σε κέρδη ποσού 847.215 ευρώ έναντι 521.338 το 2020.

Σημειώνεται ότι μέσα στον Ιούλιο του 2023 και μπροστά στην επικείμενη εξαγορά της, η εταιρεία προχώρησε σε απόσχιση του κλάδου ακινήτων της και εισφορά τους σε νέα εταιρεία. Επί της ουσίας πρόκειται για δύο ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας (η έδρα της) και κτίριο 1.200 τ.μ. στον Άλιμο.

Σε ότι αφορά την ΣΑΝΤΑ ΙΚΕ, η οποία έχει ως κύρια δραστηριότητά την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς βαρέων μηχανημάτων, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Άρης Σβώλος αποκτούν επίσης κοινό έλεγχο. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν επιχειρησιακά συνδεδεμένη με την Αίγιστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v