Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς προχωρά το Commercial Hub στο Ελληνικό

Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για retail park, γραφεία, και το mega εμπορικό κέντρο της Λεωφ. Βουλιαγμένης οδηγεί σε σταδιακή ωρίμανση του έργου.

Πώς προχωρά το Commercial Hub στο Ελληνικό

Ωριμάζει αδειοδοτικά το Commercial Hub στο Ελληνικό μετά τις σχετικές εγκρίσεις από την Περιφέρεια Αττικής το Μάιο, αλλά και την πλέον πρόσφατη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάπτυξη που σχεδιάζει η Lamda Development στο βορειοανατολικό άκρο του οικοπέδου στο πρώην Αεροδρόμιο.

Το Commercial Hub χωροθετείται στην περιοχή «Γειτονιά Επιχειρηματικού Κέντρου Λεωφόρου Βουλιαγμένης», και αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδομικό τετράγωνο του Πόλου, με συνολική επιφάνεια 122 στρεμμάτων, που διαιρείται ωστόσο σε δύο οικόπεδα.

Στο πρώτο οικόπεδο αναμένονται αναπτύξεις όπως το εμπορικό κέντρο Vouliagmenis Mall, κτίρια γραφείων, που αφορούν σε επενδύσεις της Lamda Developemnt, ενώ το δεύτερο οικόπεδο θα φιλοξενήσει το Retail Park, επένδυση της Trade Estates, της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή. Η συνολική δόμηση του ακινήτου θα ανέλθει σε 185.448 τ.μ., εκ των οποίων το εμπορικό κέντρο (και οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι) 129.424 τ.μ., τα γραφεία 27.483 τ.μ. και τα εμπορικά καταστήματα του Retail Park (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι) 28.540 τ.μ. Η κάλυψη θα είναι 60%.

Η είσοδος και η έξοδος προς και από Commercial Hub, θα εξυπηρετείται από τους κύριους οδικούς άξονες Λ. Βουλιαγμένης και Λ. Ποσειδώνος, καθώς επίσης και από τον άξονα της Λ. Αλίμου, ο οποίος συνδέει τις δύο προαναφερθείσες λεωφόρους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Lamda Development μέσα στο β’ εξάμηνο του 2023 θα ξεκινήσουν προκαταρκτικές εργασίες, που αφορούν κυρίως στις μελέτες κατασκευής του νέου mall, για τον οποίο έχει ήδη αναδείξει ως ανάδοχο την κοινοπραξία Rizzani – Άβαξ (Early Contractor Involvement). Κατά τις εκτιμήσεις της Lamda οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν μετά τη σχετική έκδοση των οικοδομικών αδειών μέσα στο 2024.

Υπενθυμίζεται πως η επένδυση για το Mall είχε αρχικώς υπολογιστεί στα 400 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθεί το κόστος ανάπτυξης γραφειακών χώρων, εφόσον η Lamda Development διέθετε MoU με την Τρ. Πειραιώς για την απόκτηση τους, η οποία δεν προχώρησε. Κατά τις πρόσφατες εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου, δεδομένης της αύξησης του κατασκευαστικού κόστους, η επένδυση για το mall της Λ. Βουλιαγμένης θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται τέλος πως ο προϋπολογισμός της Trade Estates για τη δημιουργία του Retail Park στην περιοχή έχει υπολογιστεί στα 70 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v