Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι υποστηρίζει η Intrakat για τα σενάρια περί αύξησης κεφαλαίου

Σκληρή δήλωση της διοίκησης μετά από δημοσίευμα. Λόγοι περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης θα εξετασθούν στο μέλλον, αν και εφόσον υπάρξουν ευκαιρίες εξαγορών ή νέοι μεγάλοι διαγωνισμοί, ξεκαθαρίζει.

Τι υποστηρίζει η Intrakat για τα σενάρια περί αύξησης κεφαλαίου

Κατηγορηματικά διαψεύδει η διοίκηση της Ιντρακάτ το ενδεχόμενο διενέργειας μιας νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, παρά το γεγονός του ότι στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλ. Εξάρχου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Ειδικότερα, κληθείσα να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα «για «αναπτυξιακή ΑΜΚ» της Intrakat, η διοίκηση της εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. «Η εταιρεία δεν εξετάζει στη φάση αυτή κανένα ενδεχόμενο ΑΜΚ . Τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, εκτός του ότι είναι παντελώς ψευδή, δημιουργούν υπόνοια σκοπιμότητας», τονίζεται σχετικά.

Πέραν της παραπάνω τοποθέτησης, κύκλοι της Ιντρακάτ αναφέρουν πως το ενδεχόμενο νέας ΑΜΚ θα συζητούνταν στην περίπτωση μιας νέας μεγάλης ευκαιρίας εξαγοράς ή της πιθανής κατακύρωσης διαγωνισμού μεγάλου βεληνεκούς (π.χ. Αττική Οδός) για τον όμιλο.

Στην παρούσα φάση, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη για την εξαγορά της Άκτωρ, αλλά και την εκτέλεση των έργων που έχει κατοχυρώσει στο χαρτοφυλάκιό της.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου, χωρίς τη δρομολογημένη εξαγορά της Άκτωρ, το ανεκτέλεστο της Ιντρακάτ ανήλθε στα 2,1 δισ. ευρώ ενώ μετά την απόκτηση αυτό θα ανέλθει στα 4,9 δισ. ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Intrakat

Η  INTRAKAT, διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου περί του ότι δήθεν «… σχεδιάζεται μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 150 με 200 εκατ ευρώ με τιμή διάθεσης των νέων μετοχών τα 1,8 με 2 ευρώ κοντά σχεδόν στην καθαρή θέση της εταιρίας από 3,14 ευρώ της τρέχουσας τιμής…», και σημειώνει ότι ουδείς σχεδιασμός υφίσταται ούτε εξετάζεται ενδεχόμενο για αύξηση του μετοχικού τη κεφαλαίου στην παρούσα φάση.

Περαιτέρω η Εταιρεία σημειώνει ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθεί να καταβληθούν κατά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., μετά τη λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ήδη διασφαλισμένα και προερχόμενα από α) τα ποσά προοριζόμενα για εξαγορές εκ της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου η οποία ολοκληρώθηκε περί τα τέλη Ιανουαρίου 2023 σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο αυτής, β) ίδια κεφαλαία της εταιρείας και γ) τραπεζικό δανεισμό και ως εκ τούτου ουδεμία κεφαλαιακή ανάγκη υπάρχει η οποία να απαιτεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για το σκοπό αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v