Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανατιμήσεις αύξησαν τον τζίρο της Γιώτης

Τα καθαρά κέρδη της μητρικής υποχώρησαν στα 5,62 εκατ. ευρώ (από 6,01 εκατ. ευρώ) και του ομίλου, λόγω και των ζημιών 1,3 εκατ. ευρώ της θυγατρικής εταιρείας Στάμου, στα 3,8 εκατ. ευρώ (από 5,28 εκατ. ευρώ).

Οι ανατιμήσεις αύξησαν τον τζίρο της Γιώτης

Αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ ή 1,3% σε σχέση με το 2021 ήταν πέρυσι το κόστος των πρώτων υλών-υλικών και εμπορευμάτων που πλήρωσε η Γιώτης σε επίπεδο ομίλου για την παραγωγή των προϊόντων της. Με τη γνωστή εταιρεία να εμφανίζει σε επίπεδο ομίλου ανάπτυξη πωλήσεων, λόγω ανατιμήσεων, 6,3% και σε επίπεδο μητρικής 3,32%.

Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της βιομηχανίας, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο κ. Ιωάννης Γιώτης που είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου των Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, πέτυχε πέρυσι σε επίπεδο ομίλου πωλήσεις 110,59 εκατ. ευρώ (από 103,97 εκατ. ευρώ το 2021) και σε επίπεδο μητρικής 82,88 εκατ. ευρώ έναντι 80,22 εκατ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 5,1 εκατ. ευρώ από 6,78 εκατ. ευρώ και της μητρικής στα 6,9 εκατ. ευρώ έναντι 7,5 εκατ. ευρώ. Ενώ τα καθαρά κέρδη της μητρικής υποχώρησαν στα 5,62 εκατ. ευρώ (από 6,01 εκατ. ευρώ) και του ομίλου, λόγω και των ζημιών 1,3 εκατ. ευρώ της θυγατρικής εταιρείας Στάμου, στα 3,8 εκατ. ευρώ (από 5,28 εκατ. ευρώ).

Η ιστορική βιομηχανία που συμπλήρωσε πέρυσι 92 χρόνια ζωής πραγματοποίησε επενδύσεις 4,2 εκατ. ευρώ, σημαντικό κομμάτι των οποίων κατευθύνθηκε στην επέκταση του βιομηχανικού κτηρίου στο Αγρίνιο και σε επένδυση στο Net Metering στις στέγες των τριών ιδιόκτητων κτηρίων της. Επίσης πραγματοποιήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής θυγατρικής της Jotis Interational Investments Ltd, κατά 5,9 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η εταιρεία εμφανίζεται ανοικτή σε νέες εξαγορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v