Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτίωση επιδόσεων το α’ εξάμηνο για Intertech

Οι πωλήσεις της εισηγμένης αυξήθηκαν από τα 8 στα 9,13 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν από τις 142 στις 161 χιλ. ευρώ. Οι προοπτικές.

Βελτίωση επιδόσεων το α’ εξάμηνο για Intertech

Βελτίωση σημείωσαν τα οικονομικά μεγέθη της Intertech κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, κυρίως λόγω των αυξημένων πωλήσεων στους τομείς της κινητής τηλεφωνίας και των τηλεοράσεων, αλλά και της απουσίας των περυσινών προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς:

• Οι πωλήσεις αυξήθηκαν από τα 8 στα 9,13 εκατ. ευρώ.

• Το EBITDA διευρύνθηκε από τις 370 στις 514 χιλ. ευρώ.

• Τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν από τις 142 στις 161 χιλ. ευρώ.

• Τα ίδια κεφάλαια στις 30 Ιουνίου του 2023 διαμορφώθηκαν στα 8,993 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, η διοίκηση της Ιntertech, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

• Ο κλάδος των καταναλωτικών προϊόντων Panasonic αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη και αύξηση του μεριδίου αγοράς, μέσω του εμπλουτισμού της γκάμας των προϊόντων και στοχευμένων ενεργειών προώθησης.

Οι πωλήσεις των τηλεοράσεων αναμένεται να ενισχυθούν τόσο με τη νέα σειρά android που ήδη βρίσκεται στην αγορά αλλά και από τη νέα πολιτική εγγύησης που υιοθετήθηκε από τις αρχές Ιουλίου 2023 και παρέχεται πλέον τριετής εγγύηση για όλες τις τηλεοράσεις.

Αύξηση πωλήσεων αναμένεται επίσης στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας καθώς θα λανσαριστεί νέα σειρά επαγγελματικών κουρευτικών μηχανών, ενώ παράλληλα ήδη δρομολογούνται προωθητικές ενέργειες για το νέο καινοτόμο σύστημα προσωπικής φροντίδας MULTISHAPE. Η κατηγορία των κινητών απλής χρήσης αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική πορεία των πωλήσεων και λόγω του νέου μοντέλου 4G που λανσάρεται στο β’ εξάμηνο 2023.

• Ο τομέας Business Solutions συνεχίζει να δραστηριοποιείται με στόχο την ολοκλήρωση των τρεχουσών συμβάσεων και τη συμμετοχή σε νέες προκηρύξεις σημαντικών έργων με ορίζοντα το 2024.

• Στον τομέα λύσεων τηλεπικοινωνίας & printing γίνεται συντονισμένη προσπάθεια στην κατεύθυνση κάλυψης των αποκλίσεων του α’ εξαμήνου μέσω τοποθέτησης νέων προϊόντων και λύσεων από τους οίκους που αντιπροσωπεύονται, στην προσέλκυση νέων συνεργατών ανά την επικράτεια και την επέκταση του δικτύου.

Και βεβαίως στοχεύονται απευθείας σημαντικοί εταιρικοί πελάτες με λύσεις και υπηρεσίες υψηλού τεχνολογικού επιπέδου και μεγάλου βαθμού ολοκλήρωσης. Παράλληλα δίνεται έμφαση στην ορθολογικότερη διαχείριση των αποθεμάτων και την υγιή χρηματοοικονομική ροή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v