Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντεμπούτο για τη Resolute Cepal Greece

Resolute Asset Management και Cepal Hellas ολοκλήρωσαν την συγχώνευση Kaican – Resolute IKE δημιουργώντας ένα ηγετικό σχήμα στο χώρο της διαχείρισης ακινήτων.

Ντεμπούτο για τη Resolute Cepal Greece
Ο Θ. Αθανασόπουλος είναι CEO του ομίλου CEPAL

Ο Όμιλος Resolute Asset Management και η Cepal Hellas ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Kaican – Resolute IKE και τη σύναψη συμφωνίας κοινοπραξίας.

Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που σκοπό έχει να αλλάξει το τοπίο στη διαχείριση ακινήτων και να αναβαθμίσει ριζικά τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην ελληνική αγορά. Η νέα εταιρεία, Resolute Cepal Greece SA (RCG), θα αποτελέσει ηγετικό παίκτη στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων αλλά και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας, καθώς συνδυάζει τη διεθνή τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των δύο εταιρειών με την καινοτομία και την πλήρη αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής.

Η RCG θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για ένα ευρύ φάσμα πελατών, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, διαχειριστών απαιτήσεων, ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτών, καθώς και ελληνικών δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Το χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας θα περιλαμβάνει υφιστάμενους πελάτες, χαρτοφυλάκια του Ομίλου Resolute και 14 δισ. ευρώ σε ακίνητα και εξασφαλίσεις ακίνητης περιουσίας που βρίσκονται ήδη υπό τη διαχείριση της Cepal Hellas.

Επιπλέον της μοναδικής διαχειριστικής της ικανότητας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η RCG θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή διεθνώς καινοτόμων υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς και στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη. Συνδυάζοντας την υψηλή τεχνογνωσία και την προσήλωση στην αριστεία του Ομίλου Resolute και της Cepal Hellas, η RCG θα αναπτύξει και θα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, κεφαλαιοποιώντας τις τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες τόσο της Recognyte (του προηγμένου βραχίονα ανάλυσης και τεχνολογίας της Resolute) όσο και της κορυφαίας διαδικτυακής πλατφόρμας της Cepal στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜEΑ). Η REInvest Greece, κορυφαία εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, το μεγαλύτερο μερίδιο της ιδιοκτησίας της οποίας έχει ήδη μεταφερθεί από τη Resolute στην κοινoπραξία– θα διαδραματίσει επίσης καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της RCG να παρέχει υπηρεσίες αρίστης ποιότητας στο σύνολο των πελατών της.

O κ. Bill Hancock, Managing Partner του Ομίλου Resolute Asset Management & Πρόεδρος της Resolute Cepal Greece, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συμφωνία: «Η RCG σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στη διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, το όλον είναι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Οι δυνατότητες, η διεθνής εμπειρία και η κορυφαία τεχνογνωσία των δύο εταιρειών είναι αισθητά μεγαλύτερες και πολύ πιο σημαντικές μαζί –σε μία εταιρεία– παρά ξεχωριστά. Αυτό αλλάζει το status quo, απελευθερώνοντας τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς. Στόχος της RCG είναι να δημιουργήσει πραγματική αξία σε έναν τομέα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της χώρας».

Ο κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος (φωτ.), Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal Hellas & Αντιπρόεδρος της Resolute Cepal Greece, δήλωσε σχετικά: «Η έναρξη λειτουργίας της Resolute Cepal Greece αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ελληνική αγορά ακινήτων. Είμαστε περήφανοι που το κοινό μας όραμα με τον Όμιλο Resolute για τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου και ανεξάρτητου Real Estate Servicer είναι πλέον πραγματικότητα. Μέσα από μία μοναδική σύμπραξη, η Resolute Cepal Greece προσφέρει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, μεγιστοποιώντας την αξία των εξασφαλίσεων στα χαρτοφυλάκια που διαχειριζόμαστε και σηματοδοτώντας ταυτόχρονα τον μετασχηματισμό της ήδη αναπτυσσόμενης ελληνικής αγοράς ακινήτων σύμφωνα με διεθνή και υψηλά πρότυπα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμβούλους μας UBS και Ποταμίτη-Βεκρή για την πολύτιμη βοήθεια στην επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v