Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Νέα έσοδα από το Ελληνικό έως το τέλος της χρονιάς

Προχωρά η εμπορευματοποίηση του project αλλά και οι επενδύσεις στο ακίνητο. H κρυμμένη υπεραξία στο Ελληνικό. Πώς κινείται η απόδοση των malls και των μαρινών.

Lamda: Νέα έσοδα από το Ελληνικό έως το τέλος της χρονιάς
O CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου

Έσοδα που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις για επενδυτικά έξοδα υπολογίζει η Lamda Development για το project του Ελληνικού στο υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης, αποτυπώνοντας την πρώτη θετική χρηματοοικονομική «φωτογραφία» του project, πέραν των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου

Ειδικότερα, ο όμιλος εκτιμά πως θα αναγνωρίσει επιπλέον έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2023 από την εμπορευματοποίηση του πολυπλόκαμου project στο Ελληνικό. Έως το τέλος του α' εξαμήνου ο όμιλος εισέπραξε 366 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 98 εκατ. ευρώ αναγνωρίστηκαν ως συμβασιοποιημένα μεγέθη στα τελικά του αποτελέσματα, οπότε αναμένει -σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στην τακτική ενημέρωση αναλυτών- να εμφανίσει 230 εκατ. ευρώ περίπου ως λειτουργικά έσοδα στο τέλος της χρήσης.

Την ίδια ώρα, το οργανικό κόστος επενδύσεων (capex) για τις αναπτύξεις στο Ελληνικό στο β' εξάμηνο της χρονιάς υπολογίζεται χονδρικά στα 100 εκατ. ευρώ. Πέραν του χρονισμού, ο όμιλος έχει αναγνωρίσει ότι σημαντικά έργα θα κοστίσουν ακριβότερα του αρχικού σχεδιασμού (π.χ. malls), χωρίς ωστόσο να αναπροσαρμόσει στην παρούσα φάση το guidance.

Η διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ανέφερε επίσης πως υφίσταται κρυμμένη υπεραξία για το ακίνητο στο Ελληνικό καθώς μεταξύ book value και εμπορικής αποτίμησης προκύπτει διαφορά μισού δισ. ευρώ.

Πέραν του Ελληνικού, ο όμιλος προσπορίζει αποδόσεις τόσο από τη δραστηριότητα στα malls (που σύντομα θα αποτελέσουν αυτόνομη οντότητα) όσο και από τις μαρίνες, οι οποίες παραμένουν εν λειτουργία. Για την πρόσφατη ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τη Μαρίνα Κέρκυρας, η διοίκηση του ομίλου εκτίμησε πως η εμπορική λειτουργία (για τον ισολογισμό του ομίλου) τοποθετείται το 2027.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v