Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή από Vinci-Mytilineos για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού

Αιτιάσεις όσον αφορά την προσφορά του προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού περιλαμβάνει η προσφυγή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Προσφυγή από Vinci-Mytilineos για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού

Προσφυγή κατά της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού κατέθεσε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η κοινοπραξία Vinci - Μυτιληναίος. Εγκυρες πηγές αναφέρουν σχετικά ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση της γαλλικής πλευράς, η οποία έχει και την πλειοψηφία ως leader της κοινοπραξίας των δύο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτιάσεις της προσφυγής, η οποία τέθηκε υπόψη της Ανεξάρτητης Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, αφορούν την τεκμηρίωση εξεύρεσης πόρων για την οικονομική προσφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία και πλειοδότησε. Κατά πληροφορίες, εστιάζει κυρίως σε διαδικαστικά ζητήματα αξιολόγησης και ανακήρυξης προτιμητέου και επιλαχόντα επενδυτή καθώς και σε θέματα ψηφιακής διαχείρισης στην ανακήρυξη προτιμητέου και επιλαχόντα επενδυτή.

Υπενθυμίζεται πως στη διαγωνιστική διαδικασία την οποία ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής με προσφορά 3,27 δισ. ευρώ, με το σχήμα Vinci - Mytilineos να ακολουθεί με προσφορά 3,106 δισ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ, μετά τον έλεγχο του φακέλου, ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο της παραχώρησης τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνεται πως η διαδικασία εξέτασης προσφυγών δεν οδηγεί σε τελεσίδικες αποφάσεις. Αν η Αρχή κρίνει ότι υπάρχει θέμα ανατροπής του αποτελέσματος του διαγωνισμού, τότε ακολουθούν τα επόμενα δικαστικά βήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v