Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες ανατιμήσεις από την Coca Cola 3Ε

Νέος τιμοκατάλογος από την Coca Cola 3E, με μεσοσταθμικές ανατιμήσεις 7,6% σε 56 προϊόντα. Σε ποια προϊόντα μειώνει την τιμή και τι δείχνει η κίνηση για την πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Νέες ανατιμήσεις από την Coca Cola 3Ε

Σε νέες ανατιμήσεις στο βαρύ «πυροβολικό» της, τα αναψυκτικά, προχωρά από τις 30 Οκτωβρίου η Coca Cola 3E.

Η τελευταία φορά που ο market leader του κλάδου είχε προχωρήσει σε ανατιμήσεις στο σύνολο των προϊόντων του ήταν τον περασμένο Απρίλιο. Στον κλάδο των αναψυκτικών η Coca Cοla 3E, παρότι από το 2019 και μετά έχει χάσει πάνω από 1 μονάδα, συνεχίζει να απολαμβάνει ηγεμονικό μερίδιο άνω του 62% σε αξία και πάνω από 56% σε όγκο. Στα αναψυκτικά τύπου cola, το μερίδιό της ξεπερνά το 80% σε αξία και το 73% σε όγκο.

Ο νέος τιμοκατάλογος τον οποίο έχει στα χέρια του το Euro2day.gr -εστάλη πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στους χονδρεμπόρους και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίο- αφορά 103 προϊόντα αναψυκτικών. Από Coca Cοla και Fanta μέχρι Sprite και Schweppes. Η μεσοσταθμική αύξηση τιμών, στον νέο τιμοκατάλογο, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία είναι 6,1% -η ποσοστιαία μεταβολή έχει προκύψει από τον υπολογισμό της μεταβολής τιμών (αύξηση, μείωση, σταθερή τιμή) στο σύνολο των 103 προϊόντων που περιλαμβάνει ο νέος τιμοκατάλογος. 

Όμως η μεσοσταθμική αύξηση στους 56 κωδικούς που ανατιμήθηκαν είναι 7,6%. Οι 33 από αυτούς τους κωδικούς αφορούν Coca Cola Regular και Coca Cola Zero, δηλαδή τα βαριά χαρτιά της Coca Cola 3E. Η «κλειδωμένη» μείωση τιμών 5% για έξι μήνες αφορά 34 κωδικούς. Η συνολική κατηγορία των μη αλκοολούχων (αναψυκτικά χυμοί, νερό, ενεργειακά) περιλαμβάνει 212 κωδικούς.

Οι αυξήσεις, όπως σημειώνουν, αφορούν μόνο αναψυκτικά και όχι άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως παραδείγματος χάριν ο καφές.

Εκτός από τις αυξήσεις, ο νέος τιμοκατάλογος, όμως, περιλαμβάνει και μειώσεις 5% στην Coca Cοla light και στη Schweppes. Με τα δύο αυτά προϊόντα η Coca Cοla 3E θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης για «κλειδωμένες» μειωμένες τιμές τουλάχιστον κατά 5% και τουλάχιστον για έξι μήνες.

Όμως από την κίνηση της Cοca Cοla 3E επιβεβαιώνονται οι φόβοι παραγόντων της αγοράς ότι οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης θα επιλέξουν να μειώσουν τις τιμές τους σε προϊόντα που δεν εντάσσονται στο βαρύ πυροβολικό τους, αφενός, και αφετέρου, θα επιχειρήσουν να βγάλουν τη «ζημιά» αυξάνοντας τις τιμές σε άλλα, που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο πορτφόλιό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v