Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trade Estates: Καλύφθηκε η ΑΜΚ, στο 1,92 ευρώ η τελική τιμή διάθεσης

Στο κατώτερο σημείο του εύρους η τελική τιμή των νέων μετοχών, με την εταιρία να αντλεί 56,6 εκατ. ευρώ. Πρεμιέρα την Τετάρτη στο ταμπλό. Τι δήλωσαν ο Β. Φουρλής και ο CEO Δ. Παπούλης.

Trade Estates: Καλύφθηκε η ΑΜΚ, στο 1,92 ευρώ η τελική τιμή διάθεσης

Καλύφθηκε πλήρως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της «Trade Estates ΑΕΕΑΠ», μέλος του Ομίλου Fourlis, η οποία πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης, αν και η τιμή διάθεσης τελικά ορίστηκε στο κατώτατο σημείο του εύρους που είχε δοθεί. 

Οπως αναφέρει η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος και Σύμβουλος Έκδοσης και οι «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία», «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» και «EUROBANK Α.Ε.» ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι για τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της εταιρείας TRADE ESTATES προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς την 03.11.2023, και την από 03.11.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ανακοινώνουν ότι διατέθηκαν συνολικά μέσω αυτής 28.169.015 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας.

Η τελική τιμή διάθεσης των κοινών μετοχών της Εταιρείας ορίστηκε σε €1,92 ανά μετοχή, στο κατώτερο σημείο του εύρους, που είχε οριστεί μεταξύ 1,92 - 2,13 ευρώ. 

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 29.484.114 μετοχές στα €1,92 ανά μετοχή, ήτοι ποσό €56.609.498,88.

Τα αναλυτικά στοιχεία της κατανομής στις διάφορες κατηγορίες επενδυτών, θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023, ενώ την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι δεν ενεργοποιήθηκε η ρήτρα επιπρόσθετης κατανομής μετοχών (overallotment facility).

Τέλος, η ιδιωτική τοποθέτηση των 938.968 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την μέτοχο της Εταιρείας «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Trade Estates, Βασίλης Φουρλής, με αφορμή την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συντελεστές της έκδοσης και το επενδυτικό κοινό, δηλώνοντας: «Ευχαριστούμε θερμά το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στις δυνατότητες και τις προοπτικές μας. Έπειτα από χρονικό διάστημα σχεδόν 15 ετών, είμαστε η πρώτη ΑΕΕΑΠ που επιτυγχάνει την άντληση σημαντικού μεγέθους κεφαλαίων με τη διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Παρόλες τις διεθνείς γεωπολιτικές προκλήσεις, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλάδου, η εταιρεία μας αποφάσισε να προχωρήσει απρόσκοπτα με το επιχειρηματικό της πλάνο και να ολοκληρώσει την εισαγωγή της στο ΧΑ. Συνεχίζουμε δυναμικά και σταθερά την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης μας στο σύγχρονο retail και τη συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους συνεργάτες μας, με γνώμονα την αριστεία, τη διαφάνεια και την καινοτομία».

Ο Δημήτρης Παπούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, ανέφερε σχετικά: «Η ποιότητα και το μακροπρόθεσμο προφίλ των επενδυτών που μας εμπιστεύτηκαν μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τη γενναία απόφαση που πήραμε. Τα κεφάλαια που αντλήσαμε θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε δυναμικά στο επενδυτικό μας πρόγραμμα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της σημαντικής επιτυχίας, συντονιστές κυρίους αναδόχους, αναδόχους και τους συμβούλους μας. Καλωσορίζουμε τους πολυάριθμους νέους επενδυτές στο μετοχολόγιο της Trade Estates και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v