Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BriQ Properties: Ενέργειες για Βιώσιμη Ανάπτυξη

H Εταιρεία δημοσιοποίησε την τρίτη Ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει συνταχθεί σύμφωνα με τον Οδηγό Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών

BriQ Properties: Ενέργειες για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τον Σεπτέμβριο 2023 η BriQ Properties δημοσιοποίησε την τρίτη Ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει συνταχθεί σύμφωνα με τον Οδηγό Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs) και τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε. Global Compact, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Έκθεση έχει λάβει πιστοποιητικό εξωτερικής επαλήθευσης (external audit) από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) AE σχετικά με την επιβεβαίωση της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του Οδηγού Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG 2022 του Χ.Α. και των απαιτήσεων του AA1000AP (2018). Διαχρονικά, η BriQ συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ESG δράσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών με στόχο την ανάδειξη των πρωτοβουλιών της Εταιρείας στον τομέα του ESG. Για τα στοιχεία του 2022, που καταχωρήθηκαν στο ATHEX ESG Data Portal, η BRIQ έλαβε συνολικό ESG Transparency Score 87%.

Η μεθοδολογία υπολογισμού του ESG Transparency Score εξετάζει το ποσοστό (%) διαφάνειας που παρουσιάζουν οι εταιρείες ως προς τους δείκτες του Οδηγού Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Με αφορμή την δημοσίευση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα Άννα Αποστολίδου επισημαίνει: «Δηλώνοντας την διαρκή υποστήριξή μας στις στοχευμένες πρωτοβουλίες του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον τομέα του ESG, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η BriQ έλαβε το αξιοσημείωτο συνολικό ESG Transparency Score 87%.

Η αναγνώριση αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι οι ESG πρωτοβουλίες μας όχι μόνο συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον αλλά και τοποθετούν την BriQ στις υψηλότερες θέσεις αξιοπιστίας στον κλάδο μας».

Σημειώνεται ότι η μετοχή της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π («ΜΠΡΙΚ») συμμετέχει από τον Δεκέμβριο του 2021 στον Δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v