Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε η προσφυγή για την παραχώρηση της Αττικής Οδού

Η προσφυγή, που εξετάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, είχε κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Αφορούσε την προσφορά της ΓΕΚ Τέρνα που επικράτησε στον διαγωνισμό.

Απορρίφθηκε η προσφυγή για την παραχώρηση της Αττικής Οδού

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η προσφυγή κατά της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, που είχε καταθέσει η κοινοπραξία Vinci -Mytilineοs από την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Η προσφυγή είχε κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου, με τις αιτιάσεις να αφορούν την τεκμηρίωση εξεύρεσης πόρων για την οικονομική προσφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία και πλειοδότησε. Η προσφυγή από την πλευρά της επιλαχούσας κοινοπραξίας συζητήθηκε στις 7 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, απορρίφθηκε.

Υπενθυμίζεται πως στη διαγωνιστική διαδικασία την οποία ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής με προσφορά 3,27 δισ. ευρώ, με το σχήμα Vinci - Mytilineos να ακολουθεί με προσφορά 3,106 δισ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ, μετά τον έλεγχο του φακέλου, ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο της παραχώρησης τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Εφόσον δεν υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες κατά του αποτελέσματος, η απόρριψη της προσφυγής ανοίγει τον δρόμο για την ωρίμανση της νέας σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v