Νέα καταστήματα ετοιμάζει η l'artigiano, πονοκέφαλος η έλλειψη προσωπικού

Ενοποιημένα έσοδα που θα αγγίξουν τα 22 εκατ. ευρώ παρουσιάζει η αλυσίδα. Σχεδιάζει άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων κυρίως στα Βόρεια Προάστια και στο Κέντρο και επεκτείνεται σε περιοχές εκτός πρωτεύουσας.

Νέα καταστήματα ετοιμάζει η lartigiano, πονοκέφαλος η έλλειψη προσωπικού

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί η l'artigiano συμπληρώνοντας 30 χρόνια επιτυχούς δραστηριοποίησης ως pizza delivery brand, διατηρώντας την τρίτη θέση στην κατάταξη των αλυσίδων πίτσας βάσει τζίρου, με ενοποιημένα έσοδα που θα αγγίξουν φέτος τα 22 εκατ. ευρώ, από 18 εκατ. ευρώ το 2022, στο σύνολο των 24 καταστημάτων του δικτύου.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε εχθές, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Βιτσικάνος, η l'artigiano, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες και το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον συνεχίζει τη δυναμική της πορείας καθώς αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών και της εστίασης αποτελεσματικά, υιοθετώντας νέες προτάσεις και προσεγγίσεις που της επιτρέπουν να παραμένει σύγχρονη και να ξεχωρίζει στον χώρο του pizza delivery.

To 2023 αναμένεται να κλείσει με κερδοφορία για τη l'artigiano καθώς η αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την τουριστική κίνηση δημιουργούν περιθώριο για καλύτερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον κ. Βιτσικάνο, η μερική αποκατάσταση του κόστους ενέργειας θα συμβάλει στη βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας της εταιρείας για την επόμενη χρήση, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή τροχιά που σημειώνει την τελευταία τριετία.

Το τρέχον έτος εκτιμάται ότι θα κλείσει με αύξηση πάνω από 16% σε σχέση με το προηγούμενο. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις διενεργούνται μέσω του call center της l'artigiano και ένα 25% διενεργείται μέσω πλατφορμών.

Τα επόμενα σχέδια της εταιρείας, με στόχο να εξυπηρετήσει ακόμα μεγαλύτερη μερίδα του αθηναϊκού κοινού, είναι το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων κυρίως στα Βόρεια Προάστια και στο Κέντρο, ενώ η αλυσίδα επεκτείνεται και σε περιοχές εκτός πρωτεύουσας, όπως σε Χαλκίδα, Καλαμάτα και Κόρινθο. Η εταιρεία επίσης προωθεί διεύρυνση του δικτύου συνεργατών Franchisees διαθέτοντας και κάποια εταιρικά καταστήματα σε συνεργάτες της.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν, ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό ανέπτυξε τμήμα HR και προχώρησε σε αύξηση μισθών 20%, με τον μέσο μισθό να φτάνει τα 1.200-1.300 ευρώ μικτά, στα περίπου 1.200 άτομα που απασχολούνται στο όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v