Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον τεχνολογικό κολοσσό Avenga εξαγόρασε η KKCG του Κάρελ Κόμαρεκ

Εταιρεία του μεγαλομετόχου του ΟΠΑΠ εξαγόρασε τον κολοσσό ψηφιακού μετασχηματισμού Avenga από funds της Oaktree και της Cornerstone.

Τον τεχνολογικό κολοσσό Avenga εξαγόρασε η KKCG του Κάρελ Κόμαρεκ

Η KKCG, o ευρωπαϊκός όμιλος επενδύσεων και καινοτομίας του Karel Komarek, μεγαλομέτοχου του ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε τη συμφωνία του για την εξαγορά της Avenga από την Oaktree.

Η Avenga αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα μηχανικής και συμβουλευτικής λογισμικού ενώ η εξαγορά έλαβε χώρα από funds που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management και η Cornerstone Investment Management, LP. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αποτελεί βασικό βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη του τεχνολογικού πυλώνα της KKCG.

Με έδρα τη Γερμανία και γραφεία σε 31 τοποθεσίες, η Avenga μεταμορφώνει τις λειτουργίες των πελατών της με τεχνολογικές λύσεις επόμενης γενιάς, για να τους τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής εποχής. Η εταιρεία επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ανάπτυξη προσαρμοσμένου λογισμικού και απασχολεί πάνω από 3.800 επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης με σημαντικό παγκόσμιο αποτύπωμα. Η εξαγορά της Avenga σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία ανάπτυξης της KKCG.

Η Avenga δίνει τη δυνατότητα στην KKCG να ενισχύσει την παρουσία της σε αγορές-στόχους στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, συνεισφέροντας δυναμικά σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και τα φάρμακα, ενώ συμπληρώνει το ισχυρό αποτύπωμα της εταιρείας χαρτοφυλακίου της KKCG Qinshift στην ανάπτυξη προσαρμοσμένου λογισμικού για τηλεπικοινωνίες, τραπεζική και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Συνδυάζοντας την προσαρμοσμένη πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού και το εργατικό δυναμικό της Qinshift με τους πόρους της Avenga, η KKCG θα δημιουργήσει μια από τις κορυφαίες οντότητες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρώπης, με σχεδόν 7.000 επαγγελματίες και μια μεγάλη διεθνή βάση πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v