Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Η είσοδος στην τεχνητή νοημοσύνη και ο ρόλος της IBM

Δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάληψη νέων συμβάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό μετά τη σύμβαση με το υπουργείο Εξωτερικών. Τι δηλώνει στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης Μ. Ξιώνης.

Q&R: Η είσοδος στην τεχνητή νοημοσύνη και ο ρόλος της IBM

Μεγάλη σημασία στην ανάληψη του έργου της ψηφιοποίησης του διπλωματικού και ιστορικού αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών που ανέλαβε σε συνεργασία με την Cosmote (συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ) δίνει η διοίκηση της Q&R. Και αυτό, όχι μόνο επειδή θα ενισχύσει μέσα από την υπόθεση αυτή τον κύκλο εργασιών της κατά 9,91 εκατ. ευρώ (αποκομίζοντας προφανώς κέρδη), αλλά και επειδή δημιουργούνται προϋποθέσεις, έτσι ώστε να «χτιστεί» η βάση για την ανάληψη και άλλων συμβάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό στο οποίο επίσης αποδίδεται σημασία από τη διοίκηση της Q&R είναι η συνεργασία της εισηγμένης εταιρείας με την IBM, η οποία όπως φαίνεται, πολύ πιθανόν να έχει και συνέχεια.

Έτσι, χαρακτηριστική είναι η δήλωση στο Euro2day.gr του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Q&R Μάνου Ξιώνη, μετά την ανάληψη της συγκεκριμένης σύμβασης: «Η εταιρεία μας με υπερηφάνεια ανακοινώνει το μεγαλύτερο και πιο high tech έργο στην 31χρονη ιστορία της βασισμένο στην κορυφαία πλατφόρμα ΑΙ της ΙΒΜ που κάνει ταυτόχρονα την είσοδο της στην ελληνική αγορά. Οφείλω να συγχαρώ τον CEO Παναγιώτη Πασχαλάκη και τα στελέχη της εταιρείας που συνέβαλαν στην ανάληψη αυτού του εμβληματικού για την ελληνική αγορά πληροφορικής έργου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει οδηγό για αρκετά αντίστοιχα έργα σε μεγάλους οργανισμούς και τράπεζες στο εγγύς μέλλον, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η διεύρυνση του product diversification με την συνεργασία με την IBM στην οποία επέμεινα επί σειρά ετών παρά τις ενδογενείς τάσεις αντίστασης κάθε συστήματος και δη μονοθεματικού επί 30 χρόνια όπως η εταιρεία μας που συνεργαζόταν ως τώρα μόνο με μια αντίστοιχη πολυεθνική ΙΤ κι αρχίζει κι αποδίδει ορατά αποτελέσματα.

Είναι το δεύτερο μεγάλο έργο ΑΙ που αναλαμβάνει η Q&R με το πρώτο να έχει παραδοθεί με επιτυχία.

Ευχαριστούμε και τα στελέχη της IBM Ελλάδας & Ευρώπης για την τριετή επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν για την έναρξη αυτής της win-win συνεργασίας καταφέρνοντας να εντάξουν στο δίκτυο των συνεργατών τους και την δική μας εταιρεία που αλλάζει πλέον επίπεδο».

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων της Q&R στις αρχές του 2024 υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ με περίοδο εκτέλεσης την επόμενη τριετία. Οι οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης των επόμενων ετών θα ενισχυθούν περαιτέρω από τις εργασίες συντήρησης-υποστήριξης προηγούμενων έργων, από δουλειές του ιδιωτικού τομέα, καθώς και -πολύ πιθανόν- από συμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που θα διεκδικηθούν και θα αναληφθούν στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v