Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη Watt Recycling εξαγόρασε ο όμιλος Ηρακλής

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με την εξαγορά της W.A.T.T. RECYCLING διαθέτει πλέον δύο υπερσύγχρονα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Φυλή και στο Κορωπί Αττικής, με δυναμικότητα επεξεργασίας άνω των 150.000 τόνων αστικών αποβλήτων ετησίως.

Τη Watt Recycling εξαγόρασε ο όμιλος Ηρακλής

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξής του, ανακοινώνει τη συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας W.A.T.T. RECYCLING. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου.

Η W.A.T.T. RECYCLING είναι μια από τις μεγαλύτερες και δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της Ανακύκλωσης, καθώς προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων και τεχνολογικά προηγμένων λύσεων για τη βέλτιστη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Αποτελεί δραστηριότητα του Ομίλου W.A.T.T., που με εμπειρία 35 ετών είναι σήμερα ο κορυφαίος όμιλος στον κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Με σταθερή δέσμευση στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, ο Όμιλος W.A.T.T. ανακτά τις μεγαλύτερες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών στη χώρα.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με την εξαγορά της W.A.T.T. RECYCLING διαθέτει πλέον δύο υπερσύγχρονα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Φυλή και sτο Κορωπί Αττικής, με δυναμικότητα επεξεργασίας άνω των 150.000 τόνων αστικών αποβλήτων ετησίως. Οι μονάδες είναι σχεδιασμένες και λειτουργούν σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα, και επιτυγχάνουν την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, όπως χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, καθώς και την παραγωγή δευτερογενών καυσίμων.

Με την ένταξη της δραστηριότητας αυτής στο χαρτοφυλάκιό του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ είναι πλέον σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένη λύση στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, ελαχιστοποιώντας τις ποσότητες που οδηγούνται σε υγειονομική ταφή αποφέροντας πολλαπλά οφέλη για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Δημήτριος Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με μία σημαντική επένδυση που σηματοδοτεί την είσοδο του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στον τομέα της Ανακύκλωσης. Ο τομέας της κυκλικής οικονομίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής του Ομίλου και η εξαγορά της W.A.T.T. RECYCLING αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που ενισχύει τη δυναμική πορεία και το μετασχηματισμό της εταιρείας. Παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας να συνεισφέρουμε με επενδύσεις για την εξοικονόμηση πολύτιμων φυσικών πόρων και ενέργειας, με αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα και σεβασμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Η ανακοίνωση της Watt AE

Οι μέτοχοι της W.A.T.T. A.E. ανακοινώνουν τη συμφωνία για τη διάθεση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας W.A.T.T. RECYCLING στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της HOLCIM.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η W.A.T.T. A.E. διατηρεί τη φυσιογνωμία της, που την έχει αναδείξει ως την κορυφαία εταιρία σε εξειδικευμένες τεχνολογικές εφαρμογές.

Η συμφωνία με τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ ισχυροποιεί την W.A.T.T. A.E. δεδομένου ότι ενισχύει περαιτέρω την οικονομική της επιφάνεια, προκειμένου να πραγματοποιήσει σημαντικές νέες επενδύσεις, στους τομείς που διαθέτει μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία. Επιπλέον, επικεντρώνει και εμβαθύνει τη δραστηριότητα της εταιρείας στους τομείς του Σχεδιασμού και της Κατασκευής εξειδικευμένων έργων, της Παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων και δημιουργεί και ενδυναμώνει συμμαχίες με σημαντικούς ομίλους και εξειδικευμένους φορείς για την επίτευξη ολοκληρωμένων λύσεων κυκλικής οικονομίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της W.A.T.T. A.E. και εκπρόσωπος των μετόχων κ. Αθανάσιος Κατρής δήλωσε: «Θα θέλαμε με την παρούσα να ευχαριστήσουμε τα στελέχη και όλους τους εργαζομένους της W.A.T.T. RECYCLING, που την ανέδειξαν LEADER της ελληνικής αγοράς, στον τομέα της ανακύκλωσης. Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός, ότι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε, με τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της HOLCIM, εξασφαλίζεται μια λαμπρή σταδιοδρομία στους εργαζομένους της W.A.T.T. RECYCLING».

Με την ένταξη της W.A.T.T. RECYCLING ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εισέρχεται δυναμικά στον τομέα της Ανακύκλωσης και διευρύνεται η προσφορά του για λύσεις κυκλικής οικονομίας και εκσυγχρονισμού της διαχείρισης απορριμμάτων. Η νέα αυτή δραστηριότητα του Ομίλου, που έχει ως αφετηρία τη συμφωνία με τη W.A.T.T. A.E., θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του Τομέα της Ανακύκλωσης στην Ελλάδα με οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και την βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v