Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cardlink: Πώς κινήθηκε η ελληνική αγορά την περίοδο των εορτών

Οι κρατήσεις εισιτηρίων για πλοία κατακτούν την πρωτιά στις καταναλωτικές προτιμήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση +280% στις online αγορές με κάρτα, αλλά και +32% στις συναλλαγές με κάρτα με φυσική παρουσία.

Cardlink: Πώς κινήθηκε η ελληνική αγορά την περίοδο των εορτών

Η Cardlink παρουσιάζει την κίνηση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Η Cardlink, μέλος της Worldline (Euronext:WLN), του ευρωπαϊκού ηγέτη στις υπηρεσίες πληρωμών, συγκεντρώνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα που προκύπτουν από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με κάρτα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και παρουσιάζει συνολικά τις κινήσεις της αγοράς εντός της εορταστικής περιόδου (20/12-01/01).

Αναλυτικότερα, την περίοδο 20 Δεκεμβρίου - 01 Ιανουαρίου, οι περισσότερες συναλλαγές με κάρτα διενεργήθηκαν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, με ρεκόρ 5.601 συναλλαγές με κάρτα σε ένα λεπτό, ενώ σε επίπεδο δευτερολέπτου, οι περισσότερες συναλλαγές έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μάλιστα δύο φορές μέσα στην ημέρα με 159 συναλλαγές με κάρτα σε ένα δευτερόλεπτο. Επιπλέον, το πρώτο peak συναλλαγών για το 2024 σημειώθηκε μόλις μία ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου στις 01:20, με 274 συναλλαγές.

Κι επειδή παραδοσιακά η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις, οι κρατήσεις εισιτηρίων για πλοία κατακτούν την πρωτιά στις καταναλωτικές προτιμήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση +280% στις online αγορές με κάρτα, αλλά και +32% στις συναλλαγές με κάρτα με φυσική παρουσία σε σχέση με το 2022.

Παράλληλα, όπως φάνηκε από τις κινήσεις της αγοράς, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία ήταν περισσότερες σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2022, με τις online συναλλαγές να αυξάνονται κατά 30%.

Σημειώνεται επίσης, ότι τόσο οι εξορμήσεις οδικώς όσο και οι μετακινήσεις με λεωφορεία ήταν αρκετές κατά τις γιορτές, με την ποσοστιαία αύξηση του αριθμού συναλλαγών σε φυσικά POS σε εκδοτήρια λεωφορείων, διόδια και γέφυρες να αγγίζουν το +17% και +20% αντίστοιχα. Παρόμοια η εικόνα και στις online συναλλαγές με την ποσοστιαία αύξηση του αριθμού συναλλαγών να φτάνει το +129% για λεωφορεία και +34% για φορτίσεις για διόδια και γέφυρες.

Την τιμητική τους είχαν και φέτος οι δημοφιλείς χριστουγεννιάτικοι προορισμοί, με τον νομό Ευρυτανίας να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό συναλλαγών τις ημέρες των γιορτών (+79%) και τους νομούς Καρδίτσης (+50%), Τρικάλων (+48%) και Πιερίας (46%) να ακολουθούν.

Επιπλέον, την περίοδο των εορτών, σημαντική ποσοστιαία αύξηση στις συναλλαγές σε σχέση με πέρσι παρουσίασαν τα fast food, με αύξηση +26% στα φυσικά καταστήματα, ενώ δεν ήταν λίγες και οι online παραγγελίες οι οποίες αυξήθηκαν κατά +42%.

Όσον αφορά τις αγοραστικές προτιμήσεις, ο κλάδος των ειδών τηλεπικοινωνίας κατέλαβε σημαντική θέση στο top 5 των καταναλωτικών προτιμήσεων, με αύξηση +22% στις online συναλλαγές σε σχέση με το 2022, ενώ οι συναλλαγές με κάρτα σε χώρους στάθμευσης και κινηματογράφους σημείωσαν επίσης αύξηση 21% και 16% αντίστοιχα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα δεδομένα της Cardlink 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v