Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interwood-Ξυλεμπορία: Γιατί προχωρεί σε ΑΜΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης εταιρεία προτίθενται να συμμετάσχουν στην έκδοση.

Interwood-Ξυλεμπορία: Γιατί προχωρεί σε ΑΜΚ

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους έως τριών εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Interwood-Ξυλεμπορία, χωρίς να συγκαλέσει γενική συνέλευση, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική προέγκριση των μετόχων της από το καλοκαίρι του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης εταιρεία προτίθενται να συμμετάσχουν στην έκδοση και η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου η Interwood-Ξυλεμπορία:

α) Να περιορίσει το δανεισμό της σε μια περίοδο υψηλών επιτοκίων και

β) Να ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησής της.

Πέραν αυτών, τρόπος για την περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού υπάρχει και μέσα από την πώληση υπάρχουσας ακίνητης περιουσίας που δεν χρησιμοποιείται για λειτουργικούς σκοπούς της εταιρείας, πλην όμως η διοίκηση της Interwood-Ξυλεπμπορία δεν προτίθεται να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσει ικανοποιητικό τίμημα.

Το 2023 εξελίχθηκε για μια αρκετά καλή χρονιά για την εταιρεία, με τον όγκο των πωλήσεων να διατηρείται σε περίπου σταθερά επίπεδα, πλην όμως τόσο οι πωλήσεις σε αξία και η καθαρή κερδοφορία να επηρεάζεται σαφώς αρνητικά λόγω της δραστικής υποχώρησης που σημείωσαν πέρυσι οι τιμές στις διάφορες κατηγορίες ξύλου.

Οι τιμές πάντως φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχουν σταθεροποιηθεί και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις -αν δεν παρατηρηθούν κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις στο μέτωπο των τιμών και του εξωτερικού περιβάλλοντος- υπάρχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου η εισηγμένη να σημειώσει μια αρκετά ικανοποιητική κερδοφορία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ - ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Ανώνυμη Τεχνική Εμποροβιομηχανική Ναυτιλιακή Εταιρεία (η «Εταιρεία»), ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων και την άντληση κεφαλαίων ποσού έως περίπου € 3 εκατομμυρίων.

Οι επιμέρους όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αυτής πρόκειται να εγκριθούν σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, δυνάμει των εξουσιών που έχουν παρασχεθεί με τις αποφάσεις της από 16.07.2021 Γ.Σ. των κοινών μετόχων και της από 23.07.2021 Γ.Σ. των προνομιούχων μετόχων της Εταιρείας.

Η Εταιρεία θα τηρεί το επενδυτικό κοινό ενήμερο σχετικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v