Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αριάδνη Interconnection: Οι 4 μνηστήρες και τα επόμενα βήματα για το 20%

Ποιοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον φορέα που υλοποιεί την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής. Εντός του δεύτερου τριμήνου η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών.

Αριάδνη Interconnection: Οι 4 μνηστήρες και τα επόμενα βήματα για το 20%

Το «πράσινο» φως δόθηκε για την έναρξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ». Πρόκειται για 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ και συνιστά το φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης.

Επενδυτικό ενδιαφέρον έχει εκφραστεί από τις εταιρείες: ΓΕΚ Τερνα, Terna SpA, την κοινοπραξία της Macquarie Super Core Infrastructure Fund SCSp και Phaethon Holdings Single Member S/A, και τη State Grid International Development Belgium Limited.

Σε αυτό το στάδιο θα δοθεί στους υποψήφιους πρόσβαση στο Virtual Data Room (VDR) που έχει δημιουργηθεί σχετικά, κατόπιν της αποδοχής των όρων πρόσβασης, ενώ η υποβολή των οικονομικών προσφορών των σχημάτων θα διαρκέσει ως το τέλος Απριλίου. Εκτιμάται, πως η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα έχει ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου τριμήνου του 2024.

Να σημειωθεί πως, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης, στο σημείο όπου είχε προκληθεί ζημιά, λόγω δολιοφθοράς, όπως ενημέρωνε στις αρχές του μήνα ο ΑΔΜΗΕ. Η ζημιά τότε είχε προκληθεί στο μηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης του υπόγειου τμήματος του καλωδίου, βόρεια του ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του διαχειριστή η έναρξη της ηλέκτρισης του καλωδίου αναμένεται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Το 2025 το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v