Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Robert Gauci: Αναξιοποίητος θησαυρός η Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική αύξησε το 2023 τους πελάτες της κατά 133.420 και την παραγωγή κατά 12%. Οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία. Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι για το επόμενο διάστημα.

Robert Gauci: Αναξιοποίητος θησαυρός η Εθνική Ασφαλιστική

Σαν έναν θησαυρό που δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα παρομοίωσε την Εθνική Ασφαλιστική ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Robert Gauci, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Tύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα του ασφαλιστικού ομίλου.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, η Εθνική Ασφαλιστική αύξησε το 2023 τους πελάτες της κατά 133.420 και την παραγωγή της κατά 12% (734,3 έναντι 655,9 εκατ. ευρώ). Ωστόσο η αύξηση των νέων προϊόντων της εταιρείας που είναι κερδοφόρα σημείωσε άνοδο κατά περίπου 20%, ενώ αντίθετα υποχώρηση 1,6% παρατηρήθηκε σε παλαιότερα προϊόντα που είναι ζημιογόνα και έχουν σταματήσει να προωθούνται από την εταιρεία. Η τάση αυτή συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2024, με το νέο χαρτοφυλάκιο να αυξάνεται κατά 48,1% και τη συνολική παραγωγή κατά 32,6%.

Σύμφωνα με τον Robert Gauci, οι στόχοι της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η βελτίωση του προϊοντικού μείγματος, η αναβάθμιση της κερδοφορίας, η καλύτερη οργάνωση και η εμπορική αποτελεσματικότητα, όπου στόχος είναι να πωλούνται στον ίδιο πελάτη τουλάχιστον τρία προϊόντα της εταιρείας έναντι 1,2 σήμερα.

Στους μακροπρόθεσμους στόχους της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η επίτευξη παραγωγής άνω του €1 δισ. το 2027, σε προϊόντα όμως που θέλει να αναπτυχθεί η εταιρεία. Επίσης τα επόμενα πέντε χρόνια προγραμματίζονται επενδύσεις υψηλότερες των €100 εκατ., με 32 στρατηγικά έργα να βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του 2023, το ασφαλιστικό αποτέλεσμα κινήθηκε ανοδικά όπως και το επενδυτικό αποτέλεσμα, πλην όμως η καθαρή κερδοφορία επηρεάστηκε πτωτικά από μια σειρά επενδύσεων που υλοποιήθηκαν με στόχο την αναδιάρθρωση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v