Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέσα στην εβδομάδα ο ανάδοχος για το data center της Microsoft

Ξεκινά η υλοποίηση του data center της Microsoft στα Σπάτα καθώς μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνεται ο ανάδοχος, ενώ άμεσα θα αρχίσουν οι εργασίες με στόχο να υλοποιηθεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Μέσα στην εβδομάδα ο ανάδοχος για το data center της Microsoft

Ξεκινά η υλοποίηση του πρώτου data center της Microsoft που έχει ανακοινωθεί από το 2020 καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανάδοχος του data center Σπάτα, που θα είναι 19,2 MW. Στην πρώτη φάση θα λειτουργήσει το πρώτο κομμάτι και θα ακολουθήσει και το άλλο, ανάλογα με τη ζήτηση.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν πριν από λίγο σε εκδήλωση όπου τονίστηκε ότι η επένδυση θα συνδυαστεί με σημαντικές πρωτοβουλίες για την τοπική κοινωνία σε τρεις άξονες: την εκπαίδευση, την εργασία και τον πολιτισμό.

«Η Ελλάδα μπαίνει σε κεντρικό σημείο για την Ευρώπη. Κάναμε την πρώτη κίνηση με την ανακοίνωση της επένδυσης του 2020. Πρόσφατα υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», είπε η κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου.

«Είμαστε αισιόδοξοι και ξεκινάμε το έργο άμεσα. Βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις αλλάζουν και εξελίσσονται πολύ γρήγορα και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους», είπε αναφερόμενη στο μέλλον της επένδυσης.

Παράλληλα εκτίμησε ότι έως τις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή, με τις μπουλντόζες να μπαίνουν στο ακίνητο των 85 στρεμμάτων που θα υλοποιηθεί το διπλό data center.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v