Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTΕ: Ξεκινούν οι μελέτες για απόσχιση κεραιών και συνδρομητικής TV

Εξωτερικοί σύμβουλοι ανέλαβαν να καταγράψουν τα δεδομένα. Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα δύο θέματα. Εξετάζεται λόγω φορολογίας η αλλαγή έδρας για την Cosmote TV.

OTΕ: Ξεκινούν οι μελέτες για απόσχιση κεραιών και συνδρομητικής TV

Στη διερεύνηση της πιθανότητας απόσχισης δύο σημαντικών δραστηριοτήτων του προχωρά ο ΟΤΕ. Μέσα από δύο μελέτες τις οποίες έχει αναθέσει σε εξωτερικούς συμβούλους και οι οποίες θα αναδείξουν αν και πώς θα γίνει η απόσχιση του παθητικού εξοπλισμού των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και η μείωση λειτουργικού κόστους της συνδρομητικής τηλεόρασης, αν και δεν είναι ζημιογόνος.

Η πρώτη μελέτη για τις κεραίες αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες, ενώ η δεύτερη μελέτη θα παραδοθεί λίγο αργότερα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι θα είναι αποφάσεις που θα φέρουν την «υπογραφή» του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Κώστα Νεμπή.

Στελέχη του ΟTΕ ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα αποτελέσματα των δύο μελετών.

Ανακοίνωση προς ΧΑ

Ο ΟΤE στην ανακοίνωσή του προς το ΧΑ ανέφερε ότι προχωρά στη διερεύνηση των αποσχίσεων «στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των εσωτερικών αξιών και της ενδυνάμωσης της συνολικής δυναμικής του Ομίλου ΟTΕ ».

Μάλιστα ανέφερε και τις επιτυχημένες αποσχίσεις των κλάδων Εξυπηρέτησης Πελατών, Καταστημάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου και απορρόφησής τους από τις ανώνυμες εταιρείες του ομίλου Cosmote E-Value, Γερμανός και Cosmote Τεχνικές Υπηρεσίες.

Ειδικότερα ο ΟTΕ διερευνά την απόσχιση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον παθητικό εξοπλισμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε 100% θυγατρική εταιρεία. «Μέσω της παραπάνω διαδικασίας και αφού ολοκληρωθεί, κατόπιν της λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας, εκτιμάται ότι επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση των λειτουργιών του ομίλου, καθώς και η αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση. Η απόσχιση δεν αναμένεται να έχει επίπτωση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μέλλον της COSMOTE TV

Επιπρόσθετα, ο ΟTΕ ανακοίνωσε ότι διερευνά εναλλακτικές και δυνατότητες βελτιστοποίησης της δραστηριοποίησης στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης, με σκοπό τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Αν και η Cosmote TV δεν είναι μία ζημιογόνος υπηρεσία, η διοίκηση του ΟΤE προχώρησε στην ανάθεση της μελέτης κυρίως λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού, της αυξημένης φορολογίας, αλλά και της πειρατείας. Σημειώνεται ότι η πειρατεία στη χώρα μας προβληματίζει όλους τους παρόχους ενώ η φορολογία έχει οδηγήσει τη διοίκηση του ΟTΕ να εξετάζει ακόμα και την αλλαγή έδρας της Cosmote TV.

Επίσης παραμένει μόνιμο αίτημα των εγχώριων παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης η κατάργηση του φόρου 10% που καλούνται να πληρώνουν όλοι οι συνδρομητές, κάτι που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με τους διεθνείς παίκτες της αγοράς, όπως το Netflix.

Στελέχη της αγοράς επεσήμαιναν ότι η απόσχιση δίνει στις εταιρείες ευελιξία αλλά και δυνατότητα ταχύτατων αποφάσεων για συνεργασίες, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη εξέλιξη για τις νέες εταιρείες. Πρόσφατο παράδειγμα η COSMOTE Technical Services, η οποία αξιοποιώντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία αλλά και την πανελλαδική της παρουσία λειτουργεί ως σύμβουλος τεχνολογίας για τους πελάτες της. Μάλιστα πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση για δύο χρόνια μιας επιτυχημένης συνεργασίας με τα Super Market Μασούτης.

Ουσιαστικά προσφέρει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών και εξοπλισμού σε 79 σημεία ανά την Ελλάδα, με νέες προσθήκες καταστημάτων σε Κέρκυρα και Κυκλάδες.

Στις προσφερόμενες υπηρεσίες προστέθηκε επίσης η απομακρυσμένη διαχείριση από την Cosmote Technical Services και η προβλεπτική συντήρηση, με αλγορίθμους που αξιοποιούν τα δεδομένα αισθητήρων του εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v