Σιδέρης: Συνεχής η μείωση στην κατανάλωση ενέργειας από τα Πλαστικά Θράκης

«Με το φωτοβολταϊκό πάρκο που λειτουργεί στην Ξάνθη καλύπτουμε περί το 20% της ανάγκης των εργοστασίων μας σε ενέργεια», τόνισε ο Chief Sustainability Officer της Πλαστικά Θράκης.

Σιδέρης: Συνεχής η μείωση στην κατανάλωση ενέργειας από τα Πλαστικά Θράκης

Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι κάτι που μπορεί να πετύχει κανείς μόνος του, αλλά απαιτεί συνέργειες και συνεργασίες, τόνισε ο διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης (Chief Sustainability Officer) του Ομίλου ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (Thrace Group) Ιωάννης Σιδέρης, μιλώντας στο δεύτερο East Macedonia & Thrace Forum, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, από τη City Hub Events.

«Η βιώσιμη ανάπτυξη ξεκίνησε σαν έναν trend πριν από κάποια χρόνια και εξελίχθηκε σε μία τάση η οποία αφορά δείκτες, πρότυπα, standards και μεταφράζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Για εμάς όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο, είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας με εστίαση στον άνθρωπο και στη δημιουργία αξίας με κάθε μας δραστηριότητα.» Ακόμη, όπως τόνισε ο κ. Σιδέρης «για τον Όμιλο ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ η βιώσιμη ανάπτυξη υλοποιείται με πράξεις μέσα από τις οποίες μετράμε τις επιδόσεις μας και ταυτόχρονα αξιολογούμαστε ως προς το κοινωνικό και περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα», επισήμανε ο κ. Σιδέρης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη, αναπτύσσοντας παράλληλα την πράσινη στρατηγική του Ομίλου και την σταθερή προσήλωση του στο περιβάλλον, όπου ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα θέματα κυκλικής οικονομίας και μετριασμού της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Σιδέρης στάθηκε στην επίδραση του Ομίλου ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ στην τοπική κοινωνία. Ο διεθνής Όμιλος με έδρα τη Θράκη και σύνολο εργαζομένων που ξεπερνά τους 2.000 δίνει θέσεις εργασίας σε 1.000 ανθρώπους στην περιοχή, ενώ προτεραιότητα έχουν για αυτόν οι τοπικοί προμηθευτές. Η έμπρακτη στήριξη του Ομίλου ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ στην τοπική κοινωνία αποτυπώνεται και με την πλούσια δράση του σε ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας μέσα από το Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ”.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας στις παραγωγικές διαδικασίες ο κ. Σιδέρης σημείωσε ότι «επιτυγχάνουμε συνεχείς μειώσεις στις παραγωγικές διαδικασίες και παράλληλα επενδύουμε και σε ΑΠΕ», ενώ «με το φωτοβολταϊκό πάρκο που λειτουργεί στην Ξάνθη καλύπτουμε περί το 20% της ανάγκης των εργοστασίων μας σε ενέργεια».

Ο κ. Σιδέρης αναφέρθηκε ακόμη σε δύο αξιοσημείωτες πράσινες καινοτομίες του Ομίλου που είναι αφενός τα Θερμοκήπια Θράκης, τα οποία αξιοποιούν τα γεωθερμικά πεδία της Ξάνθης για να προσφέρουν βιώσιμα και νόστιμα κηπευτικά προϊόντα. Αφετέρου είναι η περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα του Ομίλου «In the loop», που στοχεύει στη δημιουργία αξίας από τα πλαστικά απορρίμματα μέσω της αναβαθμιστικής ανακύκλωσής τους. «Κινούμαστε σε ένα ποσοστό άνω του 17% όταν η χώρα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, αναλαμβάνοντας πάρα πολλές πρωτοβουλίες και συνεργασίες σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Θεωρούμε ότι το πλαστικό ως υλικό συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια, αν χρησιμοποιηθεί σωστά και με σύγχρονες, καινοτόμες τεχνικές το διαχειριζόμαστε με τέτοιο τρόπο, ώστε στο τέλος του κύκλου ζωής του να το επαναφέρουμε στην οικονομία», υπογράμμισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v