Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας για τη Microsoft Hellas

Αύξηση 17% στα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 67 εκατ. ευρώ αλλά και 23% στα κέρδη προ φόρων, που έφτασαν στα 9,4 εκατ. ευρώ στη χρήση Ιούνιος 2022-Ιούνιος 2023. Ξεκινά η υλοποίηση του mega project για την κατασκευή τριών data centers στην Αττική.

Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας για τη Microsoft Hellas
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, Γιάννα Ανδρονοπούλου

Δυναμική ανάπτυξη παρουσιάζει τη χρήση Ιούνιος 2022-Ιούνιος 2023 η Microsoft Hellas, η οποία αύξησε τα έσοδά της στα 67 εκατ. ευρώ από 57 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, αυξημένα κατά 17%.

Τα κέρδη προ φόρων την εταιρείας αυξήθηκαν κατά 23% και διαμορφώθηκαν στα 9,4 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε στο ΓΕΜΗ, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 20%, φτάνοντας τα 9,16 εκατ. ευρώ από 7,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Η διοίκηση της Microsoft εμφανίζεται παράλληλα αισιόδοξη για την τρέχουσα οικονομική χρήση, στοχεύοντας στη βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών και στην ταυτόχρονη διεύρυνση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά.

«Οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια του 2023, με την αλλαγή των συνθηκών εργασίας μετά την πανδημία, αλλά και με τις τεράστιες τεχνολογικές παρεμβάσεις στην καθημερινή δραστηριότητα, καθώς και το ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον έχουν επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα όπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες και τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων στη χώρα και στο εξωτερικό», αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στην οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2024 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία καθώς περίπου τέσσερα χρόνια μετά τις ανακοινώσεις θα μπει σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση του ενός δισ. ευρώ για την υλοποίηση των τριών data centers της Microsoft, με πρώτο αυτό στα Σπάτα.

Στόχος είναι να αρχίσουν οι εργασίες ώστε να υλοποιηθεί τα επόμενα τρία χρόνια. Το έργο στα Σπάτα περιλαμβάνει διπλό data center που θα είναι 19,2 MW. Στην πρώτη φάση θα λειτουργήσει το πρώτο κομμάτι και θα ακολουθήσει και το άλλο, ανάλογα με τη ζήτηση.

Παράλληλα εκτιμούν ότι έως τις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή, μπαίνοντας οι μπουλντόζες στο ακίνητο των 85 στρεμμάτων που θα υλοποιηθεί το διπλό data center.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους βασικούς μισθωτές για τα τρία data centers της Microsoft είναι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς), αλλά και η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο Μυτιληναίος και ο Τιτάνας.

Ο κατάλογος αναμένεται να μεγαλώσει με την έναρξη των εργασιών που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υλοποιήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει το έργο μαζί με την ιταλική Renco, τεχνικός σύμβουλος του έργου και costruction administrator θα είναι η AECOM, ενώ project manager έχει αναλάβει η Hill International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v