Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι ελληνικοί προορισμοί και λιμάνια είναι στο στόχαστρο της MSC Cruises

Η εταιρεία κρουαζιέρας θα έχει φέτος ενισχυμένη παρουσία στα ελληνικά λιμάνια. Ενδιαφέρον για την ανάπτυξη υποδομών και την αξιοποίηση ελληνικών λιμένων.

Ποιοι ελληνικοί προορισμοί και λιμάνια είναι στο στόχαστρο της MSC Cruises

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της MSC Cruises, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο, τόσο σε επίπεδο προορισμών όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης υποδομών, βρίσκεται η Ελλάδα, όπως τόνισε στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας, MSC Sinfonia, ο Norbert Stiekema, Executive Director, MSC Cruises.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα έχει φέτος ενισχυμένη παρουσία στα ελληνικά λιμάνια, καθώς έξι διαφορετικά κρουαζιερόπλοια θα ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες, πραγματοποιώντας περισσότερες από 400 επισκέψεις σε εννέα διαφορετικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι ένα από τα πλοία της εταιρείας, το MSC Sinfonia, θα κάνει φέτος homeporting στο λιμάνι Πειραιά.

Με στόχο, δε, την αποσυμφόρηση των λιμανιών της Μυκόνου και της Σαντορίνης, στα οποία κάθε χρόνο προσεγγίζουν δεκάδες κρουαζιερόπλοια σε ημερήσια βάση, η εταιρεία φέτος επενδύει σε νέους προορισμούς, εξετάζοντας παράλληλα τις δυνατότητες προσθήκης καινούργιων λιμανιών στο πρόγραμμά της. Έτσι, στο πρόγραμμα της νέας σεζόν περιλαμβάνεται αυξημένος αριθμός επισκέψεων σε ελληνικά λιμάνια όπως η Κεφαλονιά, το Κατάκολο, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Μάλιστα, φέτος, τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια ήδη από τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας την επέκταση της δραστηριοποίησής τους στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των υποδομών, ο N. Stiekema επεσήμανε πως η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες ειδικά για μια εταιρεία όπως η MSC Cruises, η οποία έχει παράδοση σε τέτοιου είδους επενδύσεις. Ωστόσο, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του λιμανιού του Λαυρίου, ο επικεφαλής της εταιρείας παρέπεμψε στην οικογένεια Απόντε, η οποία ελέγχει την MSC Cruises και αποφασίζει για τη στρατηγική ανάπτυξής της.

Πάντως, ο N. Stiekema χαρακτήρισε μικρό το λιμάνι του Λαυρίου, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των νέων κρουαζιερόπλοιων. Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την υλοποίηση επενδύσεων που άπτονται των υποδομών στα ελληνικά λιμάνια.

Η στρατηγική των επικεφαλής της MSC Cruises, πάντως, περιλαμβάνει εκτός από την ενίσχυση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, η οποία αριθμεί 20.000 ταξιδιώτες κρουαζιέρας και έχει σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς της με οικονομικά προσιτά προϊόντα.

Αναφερόμενος στις αναταραχές που πλήττουν την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ο Executive Director της MSC Cruises τόνισε πως ο κλάδος έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις των Χούθι, γεγονός που έχει οδηγήσει και την εταιρεία στην αναδρομολόγηση κάποιων από τα κρουαζιερόπλοιά της.

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παρουσίας της στην Ελλάδα κινείται και η Explora Journeys, η εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας του ομίλου MSC, η οποία θα προσεγγίζει 21 ελληνικά λιμάνια το 2024, με πολλά από τα ταξίδια του Explora I να προσφέρουν επιβίβαση και αποβίβαση στον Πειραιά. Στα λιμάνια που θα επισκέπτεται το Explora I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.

Η MSC Cruises, η οποία έχει έδρα στη Γενεύη της Ελβετίας, διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο 22 πλοίων, ενώ τρία νέα πλοία της εταιρείας πρόκειται να δρομολογηθούν το 2025, το 2026 και το 2027. Η εταιρεία πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, στη Νότια Αμερική, στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Αφρική, ενώ έχει ισχυρή παρουσία και στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Άπω Ανατολής. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο, προσφέροντας κρουαζιέρες σε πέντε ηπείρους και προσεγγίζοντας περισσότερους από 300 προορισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v