Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» για το ξενοδοχείο της ΜΠΛΕ Κέδρος στη Μονεμβασιά

Τι περιλαμβάνει το project των 20 εκατ. ευρώ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της AEEAΠ εκτός Αθήνας.

«Πράσινο φως» για το ξενοδοχείο της ΜΠΛΕ Κέδρος στη Μονεμβασιά

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγαλύτερο project της οικογένειας Ευμορφίδη εκτός Αθηνών, αφού προ ημερών η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Μονεμβασιάς ενέκρινε την οικοδομική άδεια για την ανάπτυξη ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στον οικισμό Ξηφιά.

Το project, φορέας ανάπτυξης του οποίου εμφανίζεται η εταιρεία ΞΙΦΙΑΣ REAL ESTATE MAE, αφορά την αξιοποίηση ενός παραθαλάσσιου οικοπέδου ιδιοκτησίας της ΜΠΛΕ Κέδρος ΑΕΕΑΠ στη Μονεμβάσια, με στόχο την ανάπτυξη μιας τουριστικής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 20 κλινών, με πισίνα και την κατασκευή 59 τουριστικών κατοικιών.

Η συγκεκριμένη επένδυση, με «πράσινη» πιστοποίηση LEED, είναι προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα είχε πει ο συνιδρυτής και πρόεδρος της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ, Μάικ Ευμορφίδης, πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας τον Ιούλιο του 2023, αδειοδοτικά σε πρώτη φάση προχωρούσε το ξενοδοχείο, ενώ οι αντίστοιχες ενέργειες για τις 59 κατοικίες, επιφάνειας μεταξύ 70 και 195 τ.μ., θα προχωρούσαν σε δεύτερη φάση.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στη σφράγιση των δύο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου Cocomat Athens BC, συμφερόντων της ΜΠΛΕ Κέδρος, με την ΑΕΕΑΠ να επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων της».

Το χαρτοφυλάκιο

Αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο της ΜΠΛΕ Κέδρος ΑΕΕΑΠ αριθμεί 36 ακίνητα με μία αξία στα 112 εκατ. ευρώ, συνολικού εμβαδού 51.430 τ.μ. και 82.215 τ.μ., κτιρίων και γηπέδων, αντίστοιχα. Τα ετησιοποιημένα μισθωτικά έσοδα της ΑΕΕΑΠ ανέρχονται σε 7,2 εκατ. ευρώ, με την απόδοση των μισθωμένων ακινήτων να διαμορφώνεται στο 8,5%. Το χαρτοφυλάκιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα 9 ξενοδοχεία, 11 εμπορικά ακίνητα, 3 οικιστικά ακίνητα και 7 οικόπεδα/αγροτεμάχια.

Τα ετήσια έσοδα από τα μισθώματα προέρχονται κατά 66% από τα ξενοδοχεία, κατά 19% από τα καταστήματα και σε ποσοστό 15% από τα βιομηχανικά / βιοτεχνικά ακίνητα και γραφεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v