Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Μίλτου Καμπουρίδη στην DCI για το Kilada Hills

Η DCP υποστηρίζει ότι το έργο έχει πρακτικά σταματήσει καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα. Σε ένα χρόνο δεν πούλησε ούτε ένα οικόπεδο. Προσβλέπει σε επιδότηση που δεν μπορεί να λάβει.

Επίθεση Μίλτου Καμπουρίδη στην DCI για το Kilada Hills

Επίθεση στην DCI Advisors Ltd από την Dolphin Capital Partners Limited (DCP) του Μίλτου Καμπουρίδη, με αφορμή την εξέλιξη του έργου Kilada Hills. Υποστηρίζει ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματική οικονομική της κατάσταση, αλλά και να αποκρύψει την παντελή έλλειψη προόδου στο έργο, μετά την αποχώρηση της DCP από τη διαχείρισή του. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η DCI Advisors Ltd (DCI) εξέδωσε στις 15 και 16 Απριλίου δύο ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, με τις οποίες, για μία ακόμη φορά η DCI προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματική οικονομική της κατάσταση αλλά και να αποκρύψει την παντελή έλλειψη προόδου στο έργο Kilada, μετά την αποχώρηση της Dolphin Capital Partners Limited (DCP) από τη διαχείρισή του.

Η DCP εξέδωσε σχετικά δύο αναλυτικές ανακοινώσεις στις 18 Απριλίου 2024, οι οποίες είναι διαθέσιμες στα links http://dolphincp.com/240418_rns/ & https://dolphincp.com/240418_rns_2/.

Συνοπτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

• Η DCΙ έχει περιέλθει σε τέτοια οικονομική στενότητα, ώστε να αναγκάζεται να καταφεύγει σε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους €100.000 με δανειστή έναν από τους εκτελεστικούς διευθυντές της, ώστε να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις της. Τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη λάβει βραχυπρόθεσμα δάνεια πάνω από €3,3 εκατ. (€3,7 εκατ. συμπεριλαμβανομένων τόκων) από μετόχους της για να καλύψει τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες αλλά και τα έξοδα των δικηγόρων της, στο πλαίσιο της αντιδικίας της με την DCP. Μέρος των εν λόγω δανείων ύψους €1,05 εκατ. καθίσταται ληξιπρόθεσμο μέχρι τις 28 Απριλίου ενώ ήδη ληξιπρόθεσμο έχει καταστεί και τραπεζικό δάνειο ύψους €4 εκατ. της θυγατρικής της στην Κροατία.

• Παρά τα ανωτέρω, οι ανακοινώσεις της DCΙ δεν παρέχουν καμία ενημέρωση προς τους μετόχους και τους πιστωτές της σχετικά με τη ρευστότητά της, τη δυνατότητά της να αποπληρώσει ή να ρυθμίσει τις δανειακές της υποχρεώσεις αλλά και το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της προς άλλους πιστωτές της, δημιουργώντας έτσι βάσιμες αμφιβολίες για τη φερεγγυότητά της και το κατά πόσο τελικά η DCI βρίσκεται σε θέση επικείμενης χρεοκοπίας.

• Η ανωτέρω έλλειψη χρηματοδότησης της DCI αντανακλάται και στην ουσιαστική διακοπή κάθε κατασκευαστικής δραστηριότητας στο έργο Kilada, το οποίο και έχει πλέον παγώσει. Η DCI μόλις τώρα παραδέχεται ότι αναμένει την ολοκλήρωση μέρους μόνο του γηπέδου γκολφ εντός του έτους, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2023 υποσχόταν στους επενδυτές την ολοκλήρωση όλης της 1ης φάσης (που περιλαμβάνει το γήπεδο γκολφ, το clubhouse και έργα υποδομής για τα πρώτα 90 οικόπεδα) εντός του 2024.

• Η αποκαρδιωτική κατάστασή του και η εικόνα απαξίωσης του έργου απεικονίζεται στο σχετικό πρόσφατο φωτογραφικό υλικό που είναι προσβάσιμο στο http://dolphincp.com/kilada-construction-update/.

• Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο η DCΙ δεν έχει καταφέρει να κλείσει ούτε μία πώληση οικοπέδου ενώ, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, και οι υφιστάμενοι αγοραστές εμφανίζονται διατεθειμένοι να υπαναχωρήσουν από τις αγορές που έχουν κάνει ζητώντας την άμεση επιστροφή των προκαταβολών τους.

• Μπροστά στο οικονομικό της αδιέξοδο, η DCI εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της για την εξεύρεση της ελάχιστης ρευστότητας που απαιτείται για την υποτυπώδη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών στα €4,5 εκατ. εκκρεμών επιδοτήσεων και αναφέρει στις ανακοινώσεις της ότι προσδοκά την εκταμίευση τους εντός του έτους. Παραλείπει όμως να τους ενημερώσει ότι οι προϋποθέσεις για να εκταμιευθούν αυτές οι επιδοτήσεις είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθούν εντός του έτους αφού περιλαμβάνουν επένδυση επιπλέον €9,75 εκατ. ιδίων κεφαλαίων τα οποία και δεν έχει στη διάθεσή της η DCI αλλά και την ολοκλήρωση και λειτουργία της πρώτη φάσης της ανάπτυξης Kilada (δηλαδή του γηπέδου γκολφ 18 οπών και club house καθώς και των σχετικών έργων υποδομής) και τη σχετική πιστοποίηση της λειτουργίας τους από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα πλήρη στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της DCI, τα σοβαρά θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία τίθενται προς της διοίκησή της, αλλά και την πραγματική κατάσταση του έργου Kilada περιλαμβάνονται αναλυτικά στις πρόσφατες ανακοινώσεις της DCP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v