Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην αντεπίθεση με αγωγή κατά Καμπουρίδη η Dolphin Capital Investors

Ευκαιριακές και αβάσιμες χαρακτηρίζει τις αξιώσεις του ιδρυτή της η Dolphin Capital Investors. Τι λέει για την επίμαχη επένδυση στο Πόρτο Χέλι.

Στην αντεπίθεση με αγωγή κατά Καμπουρίδη η Dolphin Capital Investors

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον επιχειρηματία και ιδρυτή της, Μίλτο Καμπουρίδη, δίνει η Dolphin Capital Investors, μετά την καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων μεταξύ της Dolphin Capital Partners (DCP) και της DCI, καθώς και την αποπομπή του Μίλτου Καμπουρίδη από τη θέση του investment manager της DCI.

Η Dolphin Capital Investors με ανακοίνωσή  της στο βρετανικό χρηματιστήριο επισημαίνει ότι «συνεχίζει να πιστεύει ότι η Συμφωνία Προαίρεσης βάσει της οποίας η Dolphin Capital Partners απέκτησε το δικαίωμα να αγοράσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου του οχήματος ειδικού σκοπού που κατέχει το θέρετρο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι που πούλησε η εταιρεία τον Αύγουστο του 2018, δεν αποκαλύφθηκε και επομένως δεν εγκρίθηκε από την εταιρία.

Αντίστοιχα, η DCI επιδιώκει να ανακτήσει την αξία που προκύπτει από τη Συμφωνία Προαίρεσης από την Dolphin Capital Partners. Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσο σημαντική θα μπορούσε να είναι αυτή η πληρωμή».

Η Dolphin Capital Investors επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι η Dolphin Capital Partners κατέθεσε αγωγή εναντίον της στο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας στις 6 Απριλίου 2023. «Η Εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτή η αξίωση είναι ευκαιριακή και αβάσιμη και έχει πλέον ειδοποιήσει την Dolphin Capital Partners ότι θα καταθέσει ανταγωγή».

Η εταιρία επίσης επισημαίνει ότι ο Μίλτος Καμπουρίδης πούλησε το σύνολο της συμμετοχή του στην DCI, της τάξεως του 9,73% του μετοχικού της κεφαλαίου, και οι μετοχές αγοράστηκαν από τους υφιστάμενους και έναν νέο μέτοχο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v