«Ζεστό ψωμί» για τα funds το placement του Μυτιληναίου

Γιατί διατέθηκαν τελικά 7,2 εκατομμύρια μετοχές αντί του αρχικού σχεδιασμού για 4,5 εκατομμύρια. Η αύξηση της διασποράς με το βλέμμα στο dual listing και οι τοποθετήσεις από long only funds. Το discount και οι τιμές-στόχοι.

«Ζεστό ψωμί» για τα funds το placement του Μυτιληναίου

Εσπασε κοντέρ το placement που έκανε χθες ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, διαθέτοντας το 5,04% των μετοχών του στην εισηγμένη με φόντο τον σχεδιασμό για dual listing και είσοδο στον FTSE 100.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αρχική πρόθεση αφορούσε στη διάθεση έως 4,5 εκατομμυρίων μετοχών. Ωστόσο, με την ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας, η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά. Προήλθε μάλιστα από long only funds.

Λίγη ώρα αργότερα, οι οίκοι που έτρεξαν τη διαδικασία (Citi και Morgan Stanley, ενώ στη διαδικασία μετείχε και η Euroxx) έκαναν γνωστό ότι οι προσφορές κάτω των 35,5 ευρώ δεν θα είχαν περιθώρια συμμετοχής και η συναλλαγή έκλεισε σε αυτό ακριβώς το επίπεδο.

Αξιο λόγου ότι η τιμή συνιστά discount μόλις 4% από τη μέση τιμή μηνός και τριμήνου και μηδενικό από αυτήν του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Η τεράστια ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα τελικά να μη διατεθούν 4,5 εκατομμύρια μετοχές αλλά 2,7 εκατομμύρια περισσότερες, δηλαδή συνολικά 7,2 εκατομμύρια. Η συνολική αξία της συναλλαγής έφτασε τα 255,6 εκατ. ευρώ.

Πωλητές είναι οι Frezia LTD και Kilteo LTD, εταιρείες συμφερόντων του Ευάγγελου Mυτιληναίου. Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας κατείχε έως σήμερα το 26,54% των μετοχών και η διάθεση του πακέτου οδηγεί το ποσοστό του στο 21,5%.

Η κίνηση δε σχετίζεται άμεσα με την προετοιμασία για το dual listing του τίτλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και διαμορφώνει μεγαλύτερη διασπορά.

Το placement έρχεται σε μια περίοδο που οι αναλυτές βάζουν όλο και υψηλότερα τον πήχη για τη μετοχή. Το γκρουπ των εταιρειών που δίνουν τιμή-στόχο για τη Mytilineos άνω των 45 ευρώ περιλαμβάνει τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, Euroxx, Optima, Edison και Pantelakis και Piraeus Securities.

Με τα νέα δεδομένα, η μέση τιμή-στόχος για τη Mytilineos πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 και 50 ευρώ).

Σύμφωνα δε με την αγορά, το γεγονός ότι σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται μόλις στα 4 ευρώ υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v