Ανεβάζει ταχύτητες η CNL Capital, τα νέα σχέδια

Ανοδικά κινήθηκαν οι εργασίες το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Προχωρά στη διεύρυνση των προσφερόμενων λύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ανεβάζει ταχύτητες η CNL Capital, τα νέα σχέδια

Αισιοδοξία για την πορεία της φετινής χρονιάς εξέφρασε η διοίκηση της CNL Capital στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευση των μετόχων της, αναφέροντας παράλληλα πως σχεδιάζει να λανσάρει ένα ακόμη προϊόν πέρα από τη μέχρι σήμερα προσφερόμενη δωδεκάμηνη και μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της εισηγμένης Παναγιώτης Λέκκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη βελτίωση όλων των μεγεθών της εταιρείας κατά το 2023, τάση που συνεχίζεται και μέσα στο 2024.

Ειδικότερα, το 2023 αυξήθηκε δραστικά το ποσό των χρηματοδοτήσεων (επενδύσεων) προς μικρομεσαίες εγχώριες επιχειρήσεις και αυτό σε συνδυασμό με το υψηλότερο μέσο σταθμικό επιτόκιο δανεισμού και τις μειωμένες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, οδήγησαν στην εκτίναξη των καθαρών κερδών από τα 34,6 στα 588 χιλ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,05008 ευρώ ανά μετοχή (θα δοθεί φέτος 0,25 ευρώ, καθώς πέρυσι η εισηγμένη είχε προχωρήσει σε καταβολή προμερίσματος).

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λέκκα, η μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας τη φετινή χρονιά, δημιουργεί την αισιοδοξία πως και το 2024 θα είναι μια ακόμα χρονιά σημαντικής ανόδου κι ανάπτυξης.

Ήδη σημαντική ανάπτυξη εργασιών παρατηρείται και κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο (εννέα νέες επενδύσεις με εκταμιεύσεις 3,63 εκατ. ευρώ), ενώ το μέσο σταθμικό επιτόκιο παρουσιάζεται σταθεροποιημένο σε ικανοποιητικά επίπεδα (11,51% τον Ιανουάριο, 11,58% το Φεβρουάριο, 11,54% το Μάρτιο, έναντι μέσου όρου 11,47% το 2023).

Σύμφωνα πάντα με τον Παναγιώτη Λέκκα, «η διοίκηση της εταιρείας προχωρά στη διεύρυνση των προσφερόμενων λύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, με την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα προϊόντος, το οποίο θα στηρίζεται στην αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών κι αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη της CNL Capital, ξεκινώντας από το 2025».

Τέλος, η εισηγμένη εταιρεία έχει εκδώσει από την αρχή της χρονιά νέα ομολογιακά δάνεια με στόχο να χρηματοδοτεί τις αυξημένες εργασίες της, κίνηση που αναμένεται να έχει και συνέχεια μέσα στο 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v