Καμπάς: Εξηγήσεις για τις ζημιές του 2001 και 2002

Στην ελλειπή δραστηριότητα του 2001, αλλά και στην απορρόφηση των εταιριών ΤΕΧΝΟ και REDS οφείλεται σύμφωνα με τη διοίκηση της ΚΑΜΠΑΣ τα αρνητικά αποτελέσματά της στις δύο τελευταίες χρήσεις.

Καμπάς: Εξηγήσεις για τις ζημιές του 2001 και 2002
Στην έλλειψη δραστηριότητας το 2001 και στην απορρόφηση των θυγατρικών της ΤΕΧΝΟ και REDS το 2002 οφείλονται σύμφωνα τη διοίκηση της εταιρίας Καμπάς οι ζημιές, που παρουσιάστηκαν κατά τις δύο τελευταίες χρήσεις.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε επιστολή προς το ΧΑ, οι ζημίες για το 2001 οφείλονται κυρίως στην έλλειψη δραστηριότητας της εταιρίας σε συνδυασμό με την αναβολή των σχεδίων της για την εμπορική αξιοποίηση του ακινήτου της Κάντζα, κατόπιν της γνωστής ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ, σχετικά με την πολεοδόμιση του ακινήτου.

Κατά το έτος 2002, η εταιρία προχώρησε στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, τόσο σε σχέση με τις δραστηριότητές της όσο και σε σχέση με τα επενδυτικά της σχέδια, προκειμένου να αντιστρέψει την αρνητική οικονομική της πορεία. Ειδικότερα, η εταιρεία αποφάσισε την εξαγορά και εν τέλει απορρόφηση των εταιριών ΤΕΧΝΟ και REDS και την, με αυτό τον τρόπο, δραστηριοποίησή της στον τομέα παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης ακινήτων.

Ταυτόχρονα, ως καθολικός διάδοχος της ΤΕΧΝΟ, ανέλαβε την εκμετάλλευση του ψυχαγωγικού κέντρου ιδιοκτησίας της στην Πάτρα, ενώ απέκτησε και συμμετοχή κατά 67% στην εταιρεία ανάπτυξης του προτύπου οικιστικού συγκροτήματος ”Λόφος Παλλήνη”. Επίσης, η εταιρία ανέλαβε την ανάπτυξη ακινήτου στο Ίλιον Αττικής, με την ανέγερση ψυχαγωγικού κέντρου, η έναρξη λειτουργίας του οποίου και η εκμετάλλευσή του από την ”Καμπάς” θα γίνει, στο δ’ τρίνηνο του 2003.

Πρόσφατα εξάλλου η εταιρία μετονομάστηκε σε ”REDS AE”, εκμεταλλευόμενη την επιτυχημένη παρουσία της ομώνυμης απορροφηθείσας εταιρίας στον τομέα παροχής υπηρεσιών ακινήτων.

Σύμφωνα με την εταιρία οι ζημιές του 2002 οφείλονται στην απορρόφηση των ως άνω εταιριών που ολοκληρώθηκε την 30.12.2002, και τα αποτελέσματα χρήσης περιλαμβάνουν μόνον 4 μήνες από την νέα ενοποιημένη δραστηριότητα

Επιπλέον, αναφέρει ότι, συνεπεία της απορρόφησης η εταιρία επιβαρύνθηκε με τα διοικητικά έξοδα αλλά και τις αποσβέσεις των συγχωνευθεισών εταιριών, οι οποίες εμφανίζονται αυξημένες λόγω του ότι διενεργούνται για περίοδο 12ετίας.

Τέλος, η εταιρία εμφανίζει αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα, λόγω της μερικής κάλυψης της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της χρονικής υστέρησης της σχετικής εισροής, ενώ το έργο της ”Λόφος Παλλήνη” βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της κατασκευής.

Η εταιρία εκτιμά, ότι δεν επηρεάζεται η ομαλή εξέλιξη των εργασιών της και η περιουσιακή της διάρθρωση από τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα των χρήσεων, λαμβανομένης υπόψη και της σημαντικής αξίας της ακίνητης περιουσίας της, αλλά και των προοπτικών της όπως διαμορφώνονται μετά τις παραπάνω στρατηγικές αποφάσεις.

Για την τρέχουσα χρήση η εταιρία προσμένει, ότι θα ολοκληρώσει τα τρέχοντα επενδυτικά της σχέδια (Ίλιον, Λόφος), θα συνεχίσει την εξυπηρέτηση των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών και κατασκευής έργου και θα επιδιώξει τη διεύρυνση των συνεργασιών της με τρίτους στην παροχή υπηρεσιών. Οι προβλέψεις της εταιρίας για τη χρήση 2003 παραμένουν επί του παρόντος όπως αναγράφονται στο περί ”προβλέψεων αποτελεσμάτων” κεφάλαιο 16 του από Οκτωβρίου 2002 Ενημερωτικού Δελτίου.

Τέλος, δεν προβλέπεται επέλευση γεγονότος το οποίο θα επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v