Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό το 2001 για Datamedia

Μείωση 16% και 21,73%, αντίστοιχα, σημείωσαν οι πωλήσεις και τα EBITDA του ομίλου Datamedia. Μείωση 28% και 59,77% παρουσίασαν και οι πωλήσεις και τα EBITDA της μητρικής. Η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 10 δρχ.

Αρνητικό το 2001 για Datamedia
Μείωση της τάξης του 16% και 28%, αντίστοιχα, σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου της Datamedia και οι πωλήσεις της μητρικής κατά τη χρήση του 2001.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 13.039 εκατ. δρχ., έναντι 15.513 εκατ. δρχ. το 2000 σημειώνοντας και της μητρικής σε 7.584 εκατ. δρχ., έναντι 10.528 εκατ. δρχ. Η μείωση των πωλήσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οφείλεται αφενός μεν στην παρατεταμένη κρίση της Τουρκικής οικονομίας, η οποία διήρκεσε ολόκληρο το 2001, αφετέρου δε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, τα οποία έπληξαν διάφορους κλάδους της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως.

Στα πλαίσια αυτά, τα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, και αποσβέσεων (EBITDA) τόσο του ομίλου όσο και της μητρικής, επηρεάσθηκαν αρνητικά. Έτσι το EBITDA του ομίλου ανήλθε στη χρήση του 2001 σε 1.725 εκατ. δρχ., έναντι 2.204 εκατ. δρχ. το 2000, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 21,73% και της μητρικής σε 737 εκατ. δρχ., έναντι 1.832 εκατ. δρχ., σημειώνοντας μείωση της τάξης του 59,77%.

Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου ανήλθαν σε 167 εκατ. δρχ. ζημία, έναντι 1.669 εκατ. δρχ. κέρδη το 2000, διαφορά που, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της εταιρίας, οφείλεται στη μείωση των πωλήσεων, στην πραγματοποίηση κατά το 2000 σημαντικών κερδών από πωλήσεις συμμετοχών και χρεογράφων ποσού 2.701 εκατ. δρχ., έναντι 979 εκατ. δρχ. το 2001, και τέλος στην σημαντική αύξηση των χρεωστικών τόκων, εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών επιτοκίων της Λίρας Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι ο δανεισμός των Συμμετοχών στην Τουρκία δεν αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων της μητρικής ανήλθαν σε 450 εκατ. δρχ., έναντι 3.424 εκατ. δρχ. το 2000 στα οποία όπως προαναφέρθηκε συμπεριλαμβάνετο ποσό 2.701 εκατ. δρχ. κέρδη από πωλήσεις συμμετοχών και χρεογράφων.

Σημειώνεται τέλος, ότι η εταιρία θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος, ύψους 10 δρχ. περίπου ανά μετοχή, δηλαδή συνολικό ποσό 106 εκατ. δρχ., που αντιστοιχεί σε ποσοστό 33% των κερδών μετά από φόρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο