Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Θετικά EBITDA και κέρδη το 2007

Σε θετικά EBITDA και κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας έναντι ζημιών το προηγούμενο έτος, πέρασε ο όμιλος Intrakat, εμφανίζοντας παράλληλα αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 47% στο έτος.  

Intrakat: Θετικά EBITDA και κέρδη το 2007
Σε θετικά EBITDA και κέρδη έναντι ζημιών το προηγούμενο έτος πέρασε ο όμιλος Intrakat, εμφανίζοντας παράλληλα αύξηση των πωλήσεων κατά 47% στο έτος.

Ειδικότερα, αύξηση κατά 47% εμφανίζει για τη χρήση 2007 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 152 εκατ. ευρώ έναντι 103,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση του 2006.

Αντίστοιχα, το μικτό κέρδος του Ομίλου σημείωσε αύξηση κατά 117% και διαμορφώθηκε σε 16,5 εκατ. ευρώ έναντι 7,6 εκατ. ευρώ τη χρήση 2006 ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους βελτιώθηκε κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 10,9% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, έναντι 7,3% το 2006.

Σε κέρδη ύψους 7,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του ομίλου (EBITDA), σημειώνοντας αναστροφή από ζημίες ύψους 1,1 εκατ. ευρώ τη χρήση 2006. Ανάλογη είναι η πορεία των συνολικών ενοποιημένων αποτελεσμάτων του ομίλου προ φόρων και τόκων (EBIT), τα οποία ανήλθαν σε κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 4,2 εκατ. ευρώ το 2006.

Τέλος, τα συνολικά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) της χρήσης 2007 διαμορφώθηκαν σε κέρδη 676 χιλ. ευρώ από ζημίες ύψους 2.432 χιλ. ευρώ το 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων του ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2007 διαμορφώθηκε σε 374 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της χρήσης 2007 επιβεβαιώνουν έμπρακτα την επιτυχή έκβαση της διοικητικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης της τελευταίας τριετίας καθώς και την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος προβλέπει την ανάπτυξη μέσω της ανάληψης σύνθετων τεχνολογικών έργων ευρυζωνικών υποδομών, όπου η Εταιρεία κατέχει ηγετική θέση, καθώς και στη διάθεση νέων προϊόντων στον τομέα των σύνθετων μεταλλικών κατασκευών. Όλα αυτά είναι απόρροια της αξιοποίησης της υψηλής εξειδίκευσης, τεχνογνωσίας, της επιτυχούς αναδιάρθρωσης και της διαρκούς βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Οι στόχοι της εταιρείας για το 2008, επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας στους τομείς των αυτοχρηματοδοτούμενων και συγχρηματοδοτούμενων έργων μέσω στρατηγικών συνεργασιών, του real estate με την ανάπτυξη ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον τομέα της ανάπτυξης της τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά) και στον τομέα της ενεργειακής αξιοποίησης στερεών και ρευστών αποβλήτων (waste to energy), ο οποίος παρουσιάζει αυξανόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v