Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Εγκρίθηκε μέρισμα 0,22 ευρώ

Διανομή μερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τηλέτυπος, καθώς και τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2002 και τα πεπραγμένα της διοίκησης. Πτώση μεγεθών στο α’ πεντάμηνο 2003, προβλέψεις για ενοποιημένα κέρδη πάνω από 50 εκατ. ευρώ για το έτος.

Τηλέτυπος: Εγκρίθηκε μέρισμα 0,22 ευρώ
Διανομή μερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τηλέτυπος, καθώς και τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2002 και τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ηλίας Τσίγκας, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της εταιρίας για το α’ πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα οποία σημείωσαν μείωση κατά 12% ο κύκλος εργασιών και κατά 41% τα κέρδη προ φόρων, ενώ οριακά κερδοφόρο είναι τα αποτελέσματα της Τηλέτυπος Κύπρου.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της Τηλέτυπος ανήλθε στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2003 στα 51,35 εκατ. ευρώ έναντι 58,32 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 4,9 εκατ. ευρώ έναντι 8,35 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα σημειώνοντας πτώση 12% και 41% αντίστοιχα.

Οπως ανέφερε ο κ. Τσίγκας, η μείωση των κερδών και των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στη μείωση της τηλεθέασης κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και κατά συνέπεια στη μείωση του μεριδίου διαφημιστικής δαπάνης το οποίο διαμορφώθηκε στο 27,4%.

Επιπλέον ο κ. Τσίγκας έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις για τη μεταβίβαση του 42% της Multichoce Hellas, τονίζοντας ότι το ποσοστό αυτό δεν πέρασε σε εταιρίες που έχουν μετοχική σχέση με την Τηλέτυπος Α.Ε.

Η πώληση του ποσοστού έγινε ως εξής: Το 7% πουλήθηκε απευθείας από την Τηλέτυπος δίνοντας υπεραξία 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 35% πουλήθηκε μέσω της Τηλέτυπος Κύπρου δίνοντας υπεραξία 29,3 εκατ. ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά η Τηλέτυπος αποκτά το 12,5% της Netmed N.V., μητρική της Multichoice Hellas και καθίσταται ως ο δεύτερος βασικός μέτοχος μετά τη MIH. Υπόλοιποι μέτοχοι είναι η Global Finance με 10% και ο Αντέννα με 5%.

Με την υπεραξία των 35 εκατ. ευρώ που απέκτησε η εταιρία με την πώληση του 42% της Multichoice, αναμένεται στο τέλος του έτους τα ενοποιημένα κέρδη της να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση προβλέπει μικρή μείωση στα κέρδη προ φόρων για το 2003, σε σχέση με τα 17 εκατ. ευρώ που κατέγραψε το 2002.

Αντιόπη Σχοινά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v